Izlagači iz 25 zemalja na međunarodnom sajmu u Novom Sadu

Autor: Miroslav Kuskunović , 15. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija koja je u istoj ulozi bila i 2016. i 2019. godine, dok je Zemlja prijatelj bila 2015.

Novosadski sajam, u godini u kojoj obilježava stoljeće postojanja, od 20. do 26. svibnja, organizira i jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam. Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija koja je u istoj ulozi bila i 2016. i 2019. godine, dok je Zemlja prijatelj bila 2015.

Talijanski ministar poljoprivrede  Francesco Lollobrigida sudjelovat će na otvaranju sajma, a kako je istaknuto na predstavljanju ovogodišnjeg Sajma nova Vlada Italije se opredijelila da ojača odnose u regiji i radi na jačanju ekonomske suradnje. Sudjelovanje na sajmu potvrdila je 21 talijanska firma, a Italija će izlagati na 500 metara kvadratnih.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložba tog tipa na Balkanu, od prije nekoliko godina i Izložbe genetskih potencijala. Godinama podržava i Izložbu organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom “Srpski kvalitet”, i craft piva.

Svi segmenti Poljoprivrednog sajma privlače pažnju. Među najinteresantnijima je izložba poljoprivredne mehanizacije u kojoj sudjeluju članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, one koje to nisu, ali i izlagači iz inozemstva.

Kako je najavljeno na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu sudjelovat će Srbija i još 25 zemalja – Grčke, Rumunjske, Bjelorusije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Belgije, Turske, Rusije, Italije, Kine, Danske, BiH, Češke, Španjolske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Angole, Poljske, Nizozemske, Crne Gore, Francuske i Indonezije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close