Iz stečajne mase Geneksa na prodaju i – stan sa stanarima

Autor: Jerko Zlatar , 15. veljača 2024. u 05:11
Foto: Shutterstock

Stečajna uprava poduzeća Generalexport, poznatijeg kao Geneks, nastavila je s rasprodajom imovine poduzeća i nakon prodaje poznate kule na Novom Beogradu za nešto više od 20 milijuna eura.

Ovih dana objavljen je zanimljiv oglas Agencije za licenciranje stečajnih upravitelja Republike Srbije (ALSU). Naime, u Beogradu se pojavila jedinstvana ponuda na tržištu nekretnina – stan sa stanarima, površine 42 m².

Stečajna uprava poduzeća Generalexport, poznatijeg kao Geneks, nastavila je s rasprodajom imovine poduzeća i nakon prodaje poznate kule na Novom Beogradu za nešto više od 20 milijuna eura.

Ovog puta, u sklopu “Cijeline 1″ na aukciji će se naći stan od 42 kvadrata na 30. katu stambene kule u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, po početnoj cijeni od 5,5 milijuna dinara. No, u oglasu stoji upozorenje – u stanu su podstanari protiv kojih je još 2022. godine pokrenut postupak deložacije. Također se navodi da je stan u društvenom vlasništvu, a da prava na isti polaže građevinsko poduzeće Rad, koje je također u stečaju.

Prilikom procjene utvrđeno je sljedeće: da je u stan bez pravnog osnova useljeno treće lice, nad kojim je firma Generalexport DP Beograd u stečaju, dana 17.11.2022. godine, podnio tužbu za iseljenje. Do objave ove prodaje ista osoba nije se iselila sa svim osobama i stvarima iz stana”. Početna cijena stana iznosi 5.497.277,32 RSD (46.915 EUR), a depozit iznosi 2.198.911 RSD.

“Cjeline dva”, po početnoj cijeni od 6,1 milijun dinara, nudi širok izbor robe – električnih uređaja: televizora, videorekordera, ostalih malih kućanskih aparata. Od potencijalno zanimljivijih stvari, tu su i rezervni dijelovi za DAF kamione i DAF autobuse, alkoholna pića, tekstilni proizvodi, kravate, šalovi, trenirke, satovi, upaljači, kemijske olovke, kao i šminka, kozmetika i bižuterija.

U “jedinici tri” nalazi se potencijalno dobar ulov za prodavce i restauratore retro namještaja.

Po početnoj cijeni od samo 743.500 dinara, u ponudi je uredska oprema koja je van upotrebe ili je rashodovana – stolice, stolovi, fotelje i ormari. Prodaje se i dio opreme iz restorana s oko 140 mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close