‘Sistemi koje ovdje proizvodimo su fantastični, čak i ne postoje na tržištu’

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2022. u 08:14
Foto:pd

Generalni direktor Continental Automotive Srbija Saša Ćoringa kaže da je želja kompanije da iz Novog Sada transformira cijelu automobilsku industriju.

Vodeća njemačka kompanija u automobilskoj industriji Continental Automotive GmbH gradi u novosadskoj radnoj zoni u Kaću tvornicu za proizvodnju kompleksnih instrument-tabli s velikim displejima za vodeće svjetske premium automobilske brendove, izvijestio je portal BiznisInfo.ba.

Proizvodnja suvremenih instrument-tabli u Continentalovoj fabrici bit će bazirana na najinovativnijoj elektronici dosad u svijetu.

Generalni direktor Continental Automotive Srbija Saša Ćoringa kaže da je želja kompanije da iz Novog Sada transformira cijelu automobilsku industriju.

“Sistemi koje ovdje proizvodimo su fantastični, čak i ne postoje na tržištu, jer ih trenutno osmišljavamo s inženjerima. Proizvodimo složene instrument-table i ponosni smo na naše proizvode”, izjavio je Ćoringa poslije sastanka s novosadskim gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Gradonačelnik Novog Sada Vučević posjetio je gradilište Continentalove tvornice u prigradskom naselju Kaću te naglasio da ona ima širi društveni značaj.

“Dolazak ovakve kompanije nije samo pitanje ekonomije i veoma smo zahvalni velikoj podršci države. Na jesen ćemo obići useljenu fabriku, prvu u radnoj zoni Kać, a nadam se ne i posljednju”, kaže Vučević.

Gradnja fabrike u Kaću počela je u lipnju prošle godine, završetak radova planiran je za rujan ove godine. Tvornica će biti jedna od najvećih Continentalovih u svijetu. Zgrada će se prostirati na više od 30.000 metara četvornih proizvodnog i kancelarijskog prostora. Continental Automotive posluje na četiri lokacije u Novom Sadu, a trenutno zapošljava više od tisuću radnika, od kojih 800 inženjera i više od 200 u neposrednoj proizvodnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close