Iz Fiata pozvali dobavljače komponenti za e-vozilo

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2022. u 07:00
Proizvodnja e-vozila u Kragujevcu treba početi 2024./Shutterstock

Dan dobavljača okupio je više od sto kompanija kojima su predstavljene prednosti lokalizacije u industrijskom parku kragujevačke tvornice,.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) priredio je online Dan dobavljača i pozvao kompanije da predaju ponude za isporuku komponenti za novo električno vozilo, koje će se od 2024. godine proizvoditi u Kragujevcu.

Dan dobavljača okupio je više od sto kompanija kojima su predstavljene prednosti lokalizacije u industrijskom parku kragujevačke tvornice, kao i dostupni kapaciteti za buduće investicije, javlja agencija Beta.

“Glavni ciljevi događaja bili su izgradnja odnosa s dobavljačima utemeljeni na povjerenju i poboljšani učinak kompanije Stellantis u ovoj strateškoj oblasti, kako bi se predstavile prednosti lokalizacije proizvodnje u Kragujevcu kao alati za podršku konkurentnosti i održivosti projekta”, rekao je Jovica Jovanović, industrijski direktor operacija u Srbiji.

Istaknuo je da će ove godine početi pripreme za proizvodnju električnog automobila, koji će biti lansiran 2024. godine, kao i da je kompanija Stellantis već radi na “fleksibilnom i agilnom industrijskom ekosistemu u okviru kragujevačke fabrike”.

Prema navodima iz kompanije Stellantis u Kragujevcu će biti instalirana nova električna platforma, kako bi 2024. godine bila pokrenuta proizvodnja vozila.

Fabrika bi, također, mogla biti rekonfigurirana, kako bi mogla proizvesti potencijalne dodatne količine još jednog vozila, na osnovu konstantnog unapređenja učinka”, navodi se u priopćenju Stellantisa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close