Ivan Leposavić novi glavni izvršni direktor Beogradske burze

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2023. u 07:00
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je i magistrirao na odseku poslovne administracije/Korporativna fotografija

Nakon što dobije suglasnost Komisije za vrijednosne papire Republike Srbije, od 1. rujna preuzima dužnost izvršnog direktora Burze.

Nakon 22 godine rada na Beogradskoj burzi, od čega osam godina kao direktor, Siniša Krneta odlazi s čela ove institucije u mirovinu, a u Nadzorni odbor imenovan je Ivan Leposavić, iskusni međunarodni stručnjak za financije i ulaganja, na tu poziciju, objavio je belex.

Nakon što dobije suglasnost Komisije za vrijednosne papire Republike Srbije, od 1. rujna preuzima dužnost izvršnog direktora Burze.

“Leposavić je svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru započeo u jednoj od vodećih privatnih investicijskih kompanija u regiji Jugoistočne Europe – EKI Investment Group, gdje je bio uključen u veliki broj složenih investicijskih i M&A projekata u različitim sektorima iu različitim klase imovine.”

Karijeru nastavlja u Međunarodnoj financijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svjetske banke, gdje je jedanaest godina uspješno vodio timove vrhunskih stručnjaka na projektima vrijednim više milijardi dolara u više od 20 zemalja Europe i središnje Azije,” navodi se u izjavi i dodaje:

“S visokim prosjekom ocjena i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Na istom fakultetu 2012. godine magistrirao je na smjeru poslovne administracije – smjer Strateški financijski menadžment.

Nastavio je
školovanje na prestižnim sveučilištima u Americi, gdje je završio obuku na Harvard Kennedy School i Columbia Business School, gdje se fokusirao na područja međunarodnih financija, infrastrukture i ulaganja vrijednosti.

Također posjeduje CFA level 1 certifikat”. Ističe se i da “uzimajući u obzir iznimnu stručnost, međunarodno iskustvo i strateški menadžerski talent Leposavića, Beogradska burza ostaje u sigurnim rukama i spremna je za dinamičnu i uspješnu budućnost”.

Leposavić pred Beogradsku burzu postavlja ambiciozne ciljeve, težeći njezinom daljnjem unapređenju i jačanju u domaćim i međunarodnim okvirima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close