IT tvrtka Q agency treći put je najbolji poslodavac

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2022. u 22:00
Filip Ljubić, CEO Q-a: Radimo na tome da naši zaposleni budu zadovoljni, motivirani.../Ž. Bašić/PIXSELL

Istraživanje je bilo provedeno s ciljem utvrđivanja u kojim kompanijama je najbolje raditi i bilo je anonimno, a ocjene zadovoljstva davali su zaposleni.

Međunarodna IT agencija Q agency treći je put zaredom proglašena za najboljeg poslodavca u kategoriji srednjih kompanija na osnovu najnovijeg istraživanja zadovoljstva zaposlenih koje je proveo portal MojPosao, jedan od vodećih portala za zapošljavanje u regionu.

Pored toga, Q je proglašen i za najboljeg poslodavca u ICT sektoru, javlja portal eKapija.com.

Istraživanje je bilo provedeno s ciljem utvrđivanja u kojim kompanijama je najbolje raditi i bilo je anonimno, a ocjene zadovoljstva davali su zaposleni. Sudjelovalo je 67 poduzeća, a svoje odgovore je dalo čak 6700 zaposlenih.

Međutim, zahvaljujući odličnim rezultatima upravo je Q agency, čije je sjedište u Zagrebu, a posluje i u Beogradu, Londonu, Zurichu i na Filipinima, dobio nagradu “Best of the best”.

Prema riječima CEO Q-a, Filipa Ljubića, kako bi kompanija imala zadovoljne zaposlene, potrebno je da njen menadžment bude inovativan, progresivan, da brzo mijenja stvari, da agilno pristupa promjenama u svijetu i da svoje poslovanje prilagođava članovima svog tima.

“Mi u Q-u radimo na tome da naši zaposleni budu zadovoljni, motivirani, predani i da rastu kao profesionalci i razvijaju se kao ljudi. Ugodno sam se iznenadio kad sam na jednom mjestu vidjeo pobrojane sve naše inicijative, taj dokument imao je imao čak 140 stranica.

Zato se radujemo što već treću godinu zaredom zaposleni prepoznaju naš trud i daju nam najviše ocjene u istraživanjima,” izjavio je Ljubić. Nedavno je za članove tima Q-a koji posao obavljaju iz Srbije uvedena nova lista benefita koja nije tipična za druge kompanije na domaćem tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close