Irski Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2023. u 07:01
Foto: KORPORATIVNA FOTOGRAFIJA

Flutter generira 78% prihoda u SAD-u, Australiji, Britaniji i Irskoj.

Najveća svjetska internetska kladionica Flutter preuzela je MaxBet, jednu od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji,.

Flutter je kupio početnih 51% udjela u srbijanskom sportskom kladioničaru MaxBet za 141 milijun eura (148,95 milijuna dolara). To je dio plana tvrtke za širenje na Balkanu.

Vrijedno tržište

Ova sinergija doprinijet će novim uspjesima i revolucionarni razvoj tvrtke, naveli su iz MaxBeta.

Snažna pozicija MaxBeta

MaxBet ima preko 4.400 igraonica na više od 400 lokacija na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije

Flutter, najveća svjetska internetska kladionica, istaknula je da je srpsko kladioničarsko tržište vrijedno 700 milijuna eura atraktivno zbog relativno niske online penetracije od oko 35 posto i očekivanog godišnjeg online rasta do 2025. od približno 15 posto.

MaxBet, koji je u godini do lipnja ostvario pro forma potpuno regulirane prihode od 145 milijuna eura, od čega 44% online, također je prisutan u Bosni, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

“Vjerujemo da je MaxBet izvrsna prilika za ponavljanje uspjeha koji smo postigli na tržištima kao što su Gruzija, Indija i Italija”, rekao je izvršni direktor Fluttera Peter Jackson u izjavi, navodeći slične akvizicije na tim tržištima. Flutter, koji generira 78% svojih prihoda iz svojih glavnih odjela u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Regionalni igrač

Finalizacija ovog sporazuma, koji je MaxBet sklopio uz savjetodavnu podršku Oakvale Capital LLP i Schoenherr, označava početak uzbudljivog puta prema daljnjem razvoju i prosperitetu tvrtke za MaxBet. Ovaj važan korak dokaz je apsolutne predanosti MaxBeta pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva igračima, a sada će zajedno s tvrtkom Flutter igru ​​podići na još višu razinu.

MaxBet je jedna od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji i jugoistočnoj Europi. Sa preko 4.400 igraonica na više od 400 lokacija na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije i sa više od 3.000 zaposlenih.

Komentirajte prvi

New Report

Close