Ipak padaju cijene najma nekretnina u velegradu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Najskuplji kvadrat za iznajmljivanje na razini cijelog grada je u središtu Beograda i cijena mu je 16,3 eura.

Danas je puno lakše pronaći stan po pristojnoj cijeni nego lani, a to pokazuju i službeni podaci. Prema podacima portala za oglašavanje nekretnina nekretnine.rs, pad cijena najma u travnju jasno je vidljiv u Beogradu, ali iu Nišu, Pančevu…

Također, agenti za nekretnine sigurni su u jedno: “2022. se više neće ponoviti” ni kada su u pitanju cijene najma ni kvadratura nekretnina, piše Blic. Beograd je tradicionalno grad koji je u vrhu ljestvice po cijenama najma.

S druge strane, od većih gradova najjeftiniji su Kragujevac i Niš, a vidljiva je promjena u odnosu na ožujak, kada je kvadratni metar bio jeftiniji u Pančevu.

Najskuplji kvadrat za iznajmljivanje na razini cijelog grada je u središtu Beograda i cijena mu je 16,3 eura. Praktično, stan od 60 kvadrata u glavnom gradu u prosjeku košta oko 980 eura.

Istovremeno, najjeftinije je u Mirijevu, gdje je cijena 8,8 eura po kvadratu, što je za stan od 60 kvadrata u prosjeku nešto manje od 500 eura. Da, to je cena u Mirijevu, koja važi za opštinu Malta, a ne za periferiju Beograda.

Istovremeno, Mirijevo je zadržalo cijenu u travnju i nije se mijenjalo u odnosu na ožujak. Odmah nakon centra, cijena kvadrata najviša je u općini Vračar, a slijede Novi Beograd, Voždovac i na kraju Palilula.

Cijena zakupa kvadrata na Vračaru je 14,9 eura po kvadratu, dok je na Novom Beogradu 14 eura. Trend pada zabilježen je u obje općine

Komentirajte prvi

New Report

Close