Investitori kupuju parcele širom Niške Banje

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2023. u 07:00
U tijeku su i pripreme za izgradnju hotela Srbija i Ozren, ali dokumentacija za njih, kao ni za hotel Partizan, još nije završena/Shutterstock

Investitor će ove godine početi graditi novi hotel na 100 metara od hotela Srbija, a veliki je interes privatnika za ulaganje u uređenje Koritnjaka.

Iako još nije poznata sudbina tri stara i oronula hotela u Niškoj Banji, drugi investitori počeli su kupovati parcele na kojima će graditi nove hotele.

Prema riječima predsjednika općine Niška Banja Dušana Živkovića, investitor će ove godine početi graditi novi hotel na 100 metara od hotela Srbija, a veliki je interes privatnika za ulaganje u uređenje Koritnjaka. Očito je da kreće investicijski bum u ovom kraju.

Zbog sve izvjesnijeg završetka izgradnje akva-parka u Niškoj Banji, u okviru kojeg su već izgrađena tri objekta, mnogi investitori su zainteresirani za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugostiteljske objekte – kaže Živković. On ističe da već postoji jedan investitor koji će graditi hotel u blizini hotela Srbija.

Dobio je kompletnu dokumentaciju za izmjeru i radi na ishođenju građevinske dozvole 100 metara od hotela Srbija u samoj središnjoj zoni – kaže Živković.

U tijeku su i pripreme za izgradnju hotela Srbija i Ozren, ali dokumentacija za njih, kao ni za hotel Partizan, još nije završena, dodaje Živković.

“Još uvijek nemamo dokumentaciju do kraja jer postoje osobni interesi onih koji su trebali dati suglasnost i da sve bude brže, ali Grad radi na pronalaženju rješenja.

Hotel Srbija bi mogao početi da se gradi ove godine, a Partizan i Ozren su na drugostupanjskom rješenju Republičkog geodetskog zavoda i očekujem da će niški Katastar, Gradsko pravobranilaštvo i Uprava za imovinu pronaći rješenje za te hotele. Osim toga, restoran pored Ozrena ima novog vlasnika i on jedva čeka da se riješi dokumentacija”, objašnjava Živković.

U međuvremenu vlasnici privatnog smeštaja šire svoje kapacitete jer očekuju da će sa završtekom akva parka banja imati više gostiju.

U planu je i uređenje Koritnjaka, a za parcele na tom području takođe ima zainteresovanih onvestitora, kaže Živković.

Komentirajte prvi

New Report

Close