Imlek: Isključenje dijela farmi iz otkupa mlijeka zbog aflatoksina

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2023. u 07:00
Imlek je naložio farmama da poduzmu mjere za otklanjanje nedosljednosti u kvaliteti i prilagodbu plana ishrane životinja/B. ŠčITAR/VL/PIXSELL

Imlek je naložio farmama da poduzmu mjere za otklanjanje nedosljednosti u kvaliteti i prilagodbu plana ishrane životinja.

Tvrtka Imlek priopćila je da je nekoliko farmi privremeno isključila iz otkupa sirovog mlijeka zbog povišene razine aflatoksina, temeljem internih i eksternih laboratorijskih kontrola.

Imlek je naložio farmama da poduzmu mjere za otklanjanje nedosljednosti u kvaliteti i prilagodbu plana ishrane životinja, nakon čega će se nastaviti otkup svih farmi koje vrate kvalitetu u zakonske okvire.

Podsjećaju da će obustava biti na snazi ​​bez obzira na posljedice i pritiske s kojima se mogu susresti, a sve u cilju osiguranja najviše kvalitete, bez iznimke za sve farme čije mlijeko nije u skladu s propisima i Zakonom.

“Strogo poštovanje Pravilnika o ispravnosti hrane Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek koja kontinuirano radi na unapređenju sustava upravljanja kvalitetom”, navodi se.

Kako navode, Imlek je donirao 100 tona mlijeka ustanovama za nezbrinutu i bolesnu djecu, Banci hrane i zdravstvenim ustanovama u Srbiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close