Idućih dana isplata otpremnine za radnike Fiata

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2022. u 08:11
Prethodno su otpremnine isplaćene za 492 radnika koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak/Shutterstock

Prethodno su otpremnine isplaćene za 492 radnika koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak uz socijalni program.

Fiatovim radnicima, koji se nisu opredijelili za odlazak u Slovačku i proglašeni su za tehnološki višak, u narednih nekoliko dana bit će isplaćene otpremnine, priopćio je Samostalni sindikat “FCA Srbija”, piše internetski portal danas.rs.

Kako je agenciji Beta rekao predsjednik Samostalnog sindikata “FCA Srbija” Saša Đorđević, kompanija će tijekom dana pustiti naloge ka bankama za isplatu otpremnina.

“Očekujemo da isplata otpremnina bude završena u narednih par dana, onako kako smo se dogovorili, 790 eura po godini staža u Fiatu i 500 eura po godini staža u nekadašnjoj Zastavi”, rekao je Đorđević.

On je izrazio očekivanje da će se po završetku isplate otpremnina znati i točan broj radnika koji napuštaju tvornicu uz otpremnine. Prethodno su otpremnine isplaćene za 492 radnika koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak uz socijalni program.

Đorđević je rekao da do kraja mjeseca očekuje novi sastanak predstavnika sindikata u Predsjedništvu Srbije u vezi sa realizacijom socijalnog programa, listom radnika koji pripadaju zaštićenim kategorijama i mogućnostima za upošljavanje bivših Fiatovih radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close