Hemofarmu odobreno preuzimanje Fema Biotika

Autor: Poslovni dnevnik , 02. ožujak 2023. u 07:00
Hemofarm preuzima proizvodnju i veleprodaju ovog dijetetskog proizvoda koji ne spada u skupinu onih koji se izdaju na recept/Shutterstock

Hemofar preuzima proizvodnju i veleprodaju ovog dijetetskog proizvoda koji ne spada u skupinu onih koji se izdaju na recept.

Komisija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je Hemofarmu iz Vršca preuzimanje proizvoda Fema Biotik od Optimus Farmaceuticalsa, čije je sjedište u Beogradu.

U rješenju objavljenom na stranicama Komisije stoji da se ovom koncentracijom neće štetiti tržišnom natjecanju na mjerodavnom tržištu. Hemofar preuzima proizvodnju i veleprodaju ovog dijetetskog proizvoda koji ne spada u skupinu onih koji se izdaju na recept.

Inače, direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević najavio je prije nekoliko dana povećanje proizvodnje i najvišu razinu kvalitete Hemofarmove tvornice u Banjaluci na obilježavanju 20 godina od utemeljenja tvornice čvrstih formi lijekova.

“Poznati brendovi Grippostad i Coldrex pakirat će se u banjalučkim pogonima” najavio je Urošević. Hemofarm je dio njemačke STADA grupe, koja svoje proizvode plasira u približno 120 zemalja svijeta i zapošljava 10.500 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close