GSP raspisao natječaj za 20 novih tramvaja

Autor: Miroslav Kuskunović , 23. studeni 2023. u 06:11
Foto: Shutterstock

Novi tramvaji trebali bi biti projektirani i izrađeni za životni vijek od najmanje 30 godina sigurne i pouzdane eksploatacije pod uvjetom koji su opisani u nastavku.

Španjolski CAF tramvaji posljednji su koji su za potrebe beogradskog javnog prijevoza kupljeni prije više od deset godina i njih 30 popravlja prosjek izuzetno starom i dotrajalom tramvajskom sistemu GSP Beograd.

Poslije toga, jedno vrijeme kupovina tramvaja uopće nije spominjana, da bi posljednjih nekoliko godina gradska vlast najavljivala i obećavala nabavku novih tramvaja, ali na najavama se sve i završavalo.

Da su posljednje najave na ovu temu nešto sigurnije, moglo se naslutiti u rujnu ove godine na sjednici Skupštine grada kada se odlukom većine GSP zadužio sa 325 milijuna eura, a u susret najavljenoj nabavci tramvaja.

Tu dugo očekivanu nabavku najveći gradski prijevoznik sada je i raspisao. Kako se može vidjeti u tenderskoj dokumentaciji riječ je o nabavci 20 niskopodnih tramvaja, a kao rok za dostavljanje ponuda određen je 8. prosinca ove godine.

Zanimljivo, u tenderskoj dokumentaciji, iako je riječ o nabavci koja će biti velikog iznosa, nije navedena i procijenjena vrijednost nabavke. Sam budući ugovor oročen je na 48 mjeseci odnosno na četiri godine, pa se očekuje da, kao i u slučaju ranijih nabavki vozila za potrebe javnog prijevoza, i isporuka novih tramvaja bude organizirani u nekoliko faza.

Novi tramvaji trebali bi biti projektirani i izrađeni za životni vijek od najmanje 30 godina sigurne i pouzdane eksploatacije pod uvjetom koji su opisani u nastavku. Smatra se da tramvaji prelaze oko 70.000 km godišnje.

Isporučitelj će podnijeti dokumentirani dokaz o sposobnosti zadovoljavanja ovog zahtjeva – precizira se između ostalog u dokumentaciji. “Svi troškovi dopremanja tramvaja od radnog prostora isporučitelja do garaža GSP Beograd, kao i troškovi iskrcavanja i ispravnog postavljanja tramvaja na kolosijek, i svi drugi troškovi nastali u toku isporuke padaju na teret isporučitelja.

Nova vozila moraju biti usklađena u svakom pogledu sa tramvajskom infrastrukturom grada
Beograda, uvjetima održavanja, a projektirana brzina na pruzi u tramvajskoj mreži je 50 km/h na horizontalnim i ravnim dionicama, među ostalim stoji u natječaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close