Grčka tvrtka ulazi u beogradski aerodrom

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Prijave za posao otvorene su do 4. kolovoza.

Grčka tvrtka GoldAir Handling, registrirana u Srbiji, objavila je oglase za nekoliko otvorenih radnih mjesta za pružanje usluga putnicima u beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla”, objavio je portal Tango Six.

Prijave za posao otvorene su do 4. kolovoza. Objava ovih oglasa predstavlja prvo javno zabilježeno širenje tvrtke u ovoj djelatnosti na aerodromu “Nikola Tesla” od odluke Direktorata civilnog zrakoplovstva Srbije 10. srpnja o ukidanju ograničenje broja tvrtki koje će se baviti zemaljskom opsluživanjem zrakoplova (handler).

Zračna luka Beograd i tvrtka Sky Partner još uvijek jedini pokušavaju na vrijeme razvrstati tisuće torbi dnevno u beogradskoj zračnoj luci, podsjetio je Tango Six.

Portal navodi da, iako objava velikog broja otvorenih pozicija odjednom nedvojbeno predstavlja najveću ekspanziju jedne hendling kompanije od odluke od 10. srpnja, ipak se ne radi o poslovima koji direktno opslužuju putničke zrakoplove kada je u pitanju prtljaga.

Stoga je još uvijek otvorena utrka za još jednog većeg prijevoznika koji bi, uz beogradsku zračnu luku i tvrtku Sky Partner, mogao pomoći Air Srbiji. GoldAir ima licencu DCV-a za opsluživanje putnika, prijem i otpremu predane prtljage, kao i za prijem i otpremu zrakoplova na platformi.

Međutim, kako Tango Six saznaje, oprema za rukovanje prtljagom koju tvrtka posjeduje nije ni blizu dostupna za korištenje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close