Garaže im postale najveće zvijezde tržišta nekretnina, evo i zašto

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Nedavne superćelijske oluje koje su oštetile brojna vozila natjerale su vlasnike automobila da ponovno pomisle na sigurnije mjesto za svoje limene ljubimce.

U Beogradu se već duže vrijeme vodi borba za garažna mjesta, a nedavne superćelijske oluje koje su oštetile brojna vozila natjerale su vlasnike automobila da ponovno pomisle na sigurnije mjesto za svoje limene ljubimce, piše N1 televizija.

Ako želite kupiti garažno mjesto u Beogradu, morat ćete izdvojiti najmanje 9000 eura, što je najjeftinija cijena ponuđena u oglasima, kod Fontane na Novom Beogradu.

Paprene cijene
U ostatku Novog Beograda ne može se naći garažno mjesto jeftinije od 15.000 eura. A teško je, inače, u glavnom gradu parkirati auto za manje od 10.000 eura, za koliko se, primjerice, može kupiti garažno mjesto na zemunskom Gornjem gradu. Najjeftinije garažno mjesto na Zvezdari, koje se može pronaći u oglasima na internetu, košta 14.400 eura (u Ulici Živka Davidovića), a po istoj cijeni može se kupiti i najjeftinije ponuđeno garažno mesto na Karaburmi (u Ulici Sime Šolaje).

Najjeftinije parking mjesto na Voždovcu košta 15.000 eura, u Ulici vojvode Stepe ili u naselju Braće Jerković.

Na Vračaru se najjeftinije prodaje garažno mjesto u Cerskoj ulici, također za 15.000 eura. Najjeftinije garažno mjesto u centru grada može se pronaći na Gundulićevom vencu za 24.000 eura. Najskuplje garažno mjesto u Beogradu koje se nudi u oglasima košta 43.850 eura i nalazi se u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Investicijska prilika
U oglasima se nudi više garažnih mjesta u jednom prostoru, pa se pet garažnih mjesta u novoj zgradi, u Ulici Jurija Gagarina, može kupiti za 105.000 eura, dok su u garaži novog kompleksa kod Kalemegdana četiri boksa sa po dva parkirna mjesta može kupiti za 70.000 eura. Kupnja garažnih mjesta “u paketu” nije iznenađenje, s obzirom na to da su mnogi dobro zaradili na njihovom najmu. Mjesečne cijene zakupa garažnih mjesta u oglasima kreću se od 80 eura u rubnim dijelovima grada do 200 eura na Dorćolu.

Podsjetimo, u Srbiji je prošle godine, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), prometovano 17.926 garažnih mjesta, od čega 13.002 garažna mjesta, 1622 garažna mjesta i 3302 parkirna mjesta izvan zgrade. Kada je riječ o udjelu u ukupnom broju prodaja garažnih mjesta, najveći udio od 51 posto je na području grada Beograda.

Komentirajte prvi

New Report

Close