EPS u veljači u plusu šest milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. veljača 2023. u 07:00
Raste potrošnja, ali i proizvodnja struje u Srbiji/S. Niketić/PIXSELL

Struja se posebno izvozi radnim danom kada su cijene na tržištima električnme energije znatno više.

Proizvodnja električne energije Elektroprivrede Srbije je stabilna i proteklih dana premašila je potrošnju, pa je EPS u veljači bio u plusu za nešto više od šest milijuna eura od prodaje električne energije na veleprodajnom tržištu, rečeno je Tanjugu u ovoj elektroenergetskoj kompaniji.

EPS je planski uvezao određene količine električne energije početkom godine jer se očekivala veća potrošnja u ovom periodu.

Struja se posebno izvozi radnim danom kada su cijene na tržištima električnme energije znatno više.

Posljednjih dana prosječna dnevna proizvodnja u kapacitetima EPS-a iznosi oko 110 milijuna kilovatsati, od čega je nešto više od trećine proizvedeno u hidroelektranama, a ostatak u termoelektranama i termoelektranama-toplanama.

S obzirom na to da se ovog tjedna očekuju niske temperature, blokovi A3 i A5 u termoelektrani “Kolubara A”, koji su u hladnoj rezervi, ukupne snage 158 megavata i moguće dnevne proizvodnje od oko 3,6 milijuna kilovat-sati, biti započet.

Ukupne zalihe ugljena na odlagalištima termoelektrana nešto su iznad planiranih količina i iznose 1.472.000 tona.

Kapaciteti za proizvodnju ugljena također rade stabilno, a u Rudarskom basenu “Kolubara” ovih dana proizvodnja je veća od planirane, kažu u EPS-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close