Egipćani zainteresirani za mobilne bolnice iz Pančeva

Autor: Poslovni dnevnik , 29. rujan 2022. u 07:00
Sigma iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumijevanju s dvije egipatske kemijske tvornice/SHUTTERSTOCK

Projekti kao što su mobilne bolnice, najsuvremenija prometna signalizacija i cestovna zaštitna oprema uskoro će biti predstavljeni i poslovnoj zajednici Egipta.

Srbija i Egipat imaju kapacitete, da uza započete poslove, razvijaju nove, i to u sektoru inovativnog zdravstva i cestovne infrastrukture, istaknuto je na sastanku Marka Čadeža, predsjednika Privredne komore Srbije i gospodarskog izaslanstva Egipta, javlja portal eKapija.

Projekti kao što su mobilne bolnice, najsuvremenija prometna signalizacija i cestovna zaštitna oprema uskoro će biti predstavljeni i poslovnoj zajednici Egipta, priopćeno je iz srpske komore.

Egipatskim je gospodarstvenicima predstavljena je mobilna bolnica iz projekta Worldwide Hospitals,m a prva bolnica već se radi u Pančevu.

Za te bolnice već su zainteresirane Holandija, neke zemlje Mediterana i Indonezija, a egipatski privrednici ocjenjuju da inovacije ovoga tipa predstavljaju vrhunski tehnološki napredak i unapređenje kvaliteta zdravstva.

O sve intenzivnijim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i suradnja Elixir grupe i Sigme s egipatskim partnerima. Eliksir grupa dogovorila je suradnju s vodećom egipatskom kompanijom za eksploataciju i istraživanje rude fosfata Misr Phosphate Company, koja podrazumijeva zajedničke aktivnosti u eksploatacije novih rudnih polja kod Crvenog mora, razmjene znanja i tehnologija te gradnje zajedničke tvornice u Egiptu.

Kompanija Sigma iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumijevanju s kompanijama Technical Chemical Laboratories i Rampex iz Kaira s kojima će u Egiptu osnovati zajedničko poduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcijskih sredstava.

Sigma će iz Srbije izvoziti svoju tehnologiju, a zajedničkim ulaganjem (joint venture) s dvije egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj kemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju bit će prisutni na tržištu cijelog afričkog kontinenta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close