EBRD razmatra kredit za Vlasinske hidroelektrane

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2023. u 06:27
Foto: Shutterstock

Projekt ima za cilj produžiti životni vijek HE.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da razmatra da EPS-u odobri zajam od 62 milijuna eura za obnovu Vlasinskih hidroelektrana.

Već je odobrena bespovratna pomoć EU od 15,4 eura, kroz Investicijski okvir za zapadni Balkan – VBIF, priopćeno je iz EBRD-a.

Sredstva kredita bit će iskorištena za rekonstrukciju vlasinskih hidroelektrana.

Projekt ima za cilj produžiti životni vijek HE (128 MW) i povećati instalirani kapacitet lokacije za 8,0 MW, osiguravajući približno 310 GWh povećane proizvodnje, kao i omogućiti daljnji razvoj obnovljive energije u zemlji.

Sredstvima kredita financirat će se nabava agregata nove generacije, pratećih elektrostrojarskih sustava blokova i elektrana, hidrostrojarske opreme i upravljačke opreme za HE koje se sastoje od četiri kaskade, s ciljem zamjene zastarjele opreme.

EBRD će donijeti odluku o zajmu 13. prosinca 2023. Ulaganje se nadovezuje na dugotrajnu suradnju EBRD-a s tvrtkom i pružit će daljnji poticaj produženom korporativnom reformskom putu tvrtke, s ciljem jačanja korporativnog upravljanja i upravljanja, kao i stvaranje mogućnosti za prekvalifikaciju radne snage.snage pogođene zelenom gospodarskom tranzicijom, naveo je EBRD.

Komentirajte prvi

New Report

Close