Država preuzima 100 posto vlasništva u kompaniji Air Serbia

Autor: Miroslav Kuskunović , 15. studeni 2023. u 06:33
Foto: Shutterstock

Air Serbia je u prvom polugodištu ove godine prevezla oko 1,7 milijuna putnika, što je 87 posto više nego prošle godine.

Ministar financija Siniša Mali izjavio je kako će država Srbija završiti svu neophodnu papirologiju i preuzeti preostali udjel u kompaniji Air Serbia od avio-prijevoznika Etihad Airways.

“Air Serbia je najveća avio-kompanija u regiji. Od kompanije koja je bila u bankrotu, napravili smo lidera koji sada leti na četiri kontinenta, u velikom broju zemalja i postali smo primjer na koji način, kroz jednu avio-kompaniju koja je uspješna, možete dalje doprinijeti ekonomskom razvoju vaše zemlje”, rekao je Mali novinarima u Ministarstvu financija, prenosi portal N1 pozivajući se na Nova.rs.

Dodao je da će država posvetiti punu pažnju daljem razvoju kompanije Air Serbia i naveo da slijedi nabavka velikih aviona i otvaranje novih destinacija. “Želim zahvaliti ljudima iz kompanije Etihad Airways, koji su od 2013. godine naši partneri i suvlasnici kompanije  Air Serbia. Oni iz kompanije Air Serbia izlaze zbog njihovih poslovnih odluka, a na nama je da razvijamo našu kompaniju”, rekao je Mali.

Air Serbia je u prvom polugodištu ove godine prevezla oko 1,7 milijuna putnika, što je 87 posto više nego prošle godine, odnosno 59 posto više u odnosu na rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu.

U odnosu na ukupan broj putnika koji su putovali kroz beogradsku zračnu luku, udio Air Serbia putnikaje oko 50 posto, odnosno polovina. Samo u lipnju tržišni udio Air Serbia putnika u beogradskoj zračnoj luci bio je 55 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close