Dovršava se sportska dvorana koju su gradili 15 godina

Autor: Poslovni dnevnik , 15. veljača 2023. u 07:00
Predsjednik pokrajinske vlade Igor Mirović /N. Ćutuk/PIXSELL

Za projekte u Inđiji vojvođanska je vlada od srpnja 2016. do danas preko uprave za kapitalna ulaganja izdvojila više od milijardu dinara.

Do kraja 2023. u funkciji će biti sportska dvorana u Inđiji čija je gradnja počela prije 15 godina! Predsjednik pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na završetku velikog projekta, u društvu predsjednika općine Vladimira Gaka.

“Vrijednost radova je 680 milijuna dinara i vjerujem da ćemo uspjeti da tako složen objekt stavimo u funkciju do kraja godine”, izjavio je Mirović. Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracijske zavjese oko dvorane, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

Prema Gakovim riječima, završetkom dvorane osigurat će se uvjeti za profesionalno bavljenje sportom, a lokalni klub Železničar prvak je Srbije u rukometu za žene. No objekt će koristiti i rekreativci. Pokrajinska vlada financira i druge sportske objekte u Vojvodini.

”Ove godine završit ćemo sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, za nekoliko dana počinjemo graditi dvoranu u Novom Kneževcu. S gradskom upravom Novog Sada planiramo u prvoj polovini 2023. početi radove na sportskoj dvorani u dvorištu Gimnazije ‘Laza Kostić’ na Telepu.

Sljedećeg ćemo tjedna pokrenuti postupak pripreme projektne dokumentacije za sportsku dvoranu u Irigu tako da se polako približavamo standardu da svaka općina u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku dvoranu”, rekao je Mirović te najavio i investicije u vojvođanske ceste.

U 2023. očekuje se početak radova na brzoj cesti Sombor – Kikinda, a u 2024. na autocesti Beograd – Novi Sad – Zrenjanin.

Za projekte u Inđiji vojvođanska je vlada od srpnja 2016. do danas preko uprave za kapitalna ulaganja izdvojila više od milijardu dinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close