Do 5. travnja prijave za novi model fiskalizacije

Autor: Poslovni dnevnik , 15. ožujak 2022. u 22:00
Za prelazak na novi model fiskalizacije osigurano je šest milijardi dinara/H. Jelavić/PIXSELL

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva financija poručuju da “neće biti daljih pomicanja rokova”.

Novi krug prijavljivanja privrednika za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije počinje danas i traje do 5. travnja piše telegraf.rs.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva financija poručuju da “neće biti daljih pomicanja rokova”.

Prijavljivanje za subvencije za uvođenje novog modela fiskalizacije za sve koji se nisu prijavili u prvom roku – odvijat će se na isti način kao i do sada, na portalu Porezne uprave.

Za ostvarivanje subvencija, obveznici fiskalizacije mogu se prijaviti samo jednom, a naknadno mijenjanje prijava neće biti moguće.

Obveznicima se uplaćuje po 100 eura u dinarskoj protuvrijednosti po svakom prodajnom mjestu i po svakom uređaju još po 100 eura u dinarskoj protuvrijednosti, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos se uvećava za 20 posto.

Prijavljivanje se može obaviti na portalu Poreze uprave ePorezi, i da bi se privrednici prijavili za subvencije prvo trebaju, ako to nisu uradili, prijaviti podatke o lokacijama prodajnih objekata.

“Oni to mogu i trebaju uraditi putem portala Porezne uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, porezni obveznici se mogu prijaviti za subvencije države”, objasnio je ranije ministar financija, Siniša Mali.

Prvi krug prijave za subvencije države trajao je od 15. listopada 2021. do 31. siječnja 2022.. i za pomoć države prijavilo se oko 124.000 obveznika fiskalizacije, od kojih su gotovo svi već isplaćeni.

Obveznici fiskalizacije direktno dobivaju novčana sredstva za prelazak na novi model fiskalizacije, a budžetom za ovu godinu za tu namjenu je predviđeno šest milijardi dinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close