‘Klik! Bum! Tras!’: Delta Holding će investirati u platforme Ananas 100 milijuna eura – u ponudi više od 100 tisuća proizvoda

Autor: Nadja Irena Fišić , 15. ožujak 2022. u 09:00
Foto: Unsplash

U ovom trenutku kupci na Ananasu mogu kupiti više od 100 tisuća proizvoda.

Tijekom veljače 2022. godine s radom je počela e-commerce platforma Ananas na adresi www.ananas.rs.

Iza platforme stoji kompanija Delta Holding, koja planira u razvoj ovog projekta investirati oko 100 milijuna eura u razdoblju od pet godina.

Platforma je formirana kao marketplace, što znači da okuplja ponudu različitih prodavača. Format je to koji omogućava brzo širenje ponude, zbog čega Ananas planira u roku od 18 mjeseci doći do ponude od preko 2 milijuna proizvoda.

Njihov slogan: “Klik! Bum! Tras!” želi kratko i jasno dočarati koliko je jednostavna kupovina preko njihove platforme.

U ovom trenutku kupci na Ananasu mogu kupiti više od 100 tisuća proizvoda.

Asortiman obuhvaća praktično sve kategorije osim hrane, a iz Ananasa kao svoju prednost ističu novo korisničko iskustvo i to u procesima koji se pokazali izazovnim u dosadašnjoj praksi online trgovine.

To je, kako kažu, ponajprije precizna i brza dostava, s više inovativnih elemenata: dostava danas za sutra, paketomati, dostava na odabranim lokacijama… Pojednostavljen je i sistem plaćanja, kao i reklamacija, odnosno povrata robe.

Ideja je razvijana uz konzultantsku podršku BCG (Boston Consulting Group) i partnera za razvoj softvera HTec Group.

Na projektu Ananas trenutno je zaposleno oko stotinu ljudi i dodatnih 80 u partnerskoj softverskoj kompaniji. Ananas.rs počeo raditi na teritoriju Srbije, ali je plan da u narednim godinama pokrije zemlje regije zapadnog Balkana.

Na čelu Ananas tima je direktor Marko Carević, koji ima dugogodišnje iskustvo u razvoju proizvoda, kao i bankarskom i financijskom sektoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close