Đedović: Uskoro formiranje Nadzornog odbora EPS-a

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2023. u 06:59
foto: unsplash

Ministrica je ukazala da cilj reformi nije privatizacija EPS-a i da postoje otpori reformama dijela rukovodstva i sindikata koji se bore za funkcije i privilegije.

Ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će uskoro biti formiran novi Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) u kojem će se naći veoma dobri kandidati iz zemlje i svijeta, kao i predstavnici zaposlenih. “Cilj je da kroz profesionalni menadžment dođemo do kompanije koja će biti uspješna i primjer za regju jer je EPS naša najvažnija kompanija koja ima dosta preduvjeta za razvoj”, rekla je Đedović za Radio televiziju Srbije (RTS).

“Imamo dosta podjela u sindikatima, svi se bore za neka svoja prava i biće nam potrebna pomoć i Ministarstva rada u vezi sa pitanjem legitimiteta sindikata. S druge strane, mene zanima prosečan radnik koji treba da ima bolje uslove za rad, pristup nezi, da može da dobije veću platu ako EPS bude bolje poslovao”, rekla je ona.

Ministrica je ukazala da cilj reformi nije privatizacija EPS-a i da postoje otpori reformama dijela rukovodstva i sindikata koji se bore za funkcije i privilegije. Đedović otrkiva da je proizvodnja u Kolubari bila manja za više od 40 posto u odnosu na prošlu godinu i da su kasnile određene investicije. “Rezultati koji su ostvareni nisu na zavidnom nivou ako uporedite ovu godinu u kojoj imate više cene električne energije, bolju hidrologiju i blagu zimu u odnosu na prošlu, a nisu prikazani ni svi troškovi. Mene zanima bolja proizvodnja električne energije koja je u Kolubari u maju bila na niskom nivou. Država uvozi ugljen jer je prepoznala da postoji problem u proizvodnji”, kazala je
ministrica.

Komentirajte prvi

New Report

Close