Đedović: Od sedam članova Nadzornog odbora EPS-a, tri su Norvežani

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2023. u 06:59

Novi član NO EPS-a Oluf Ulset ocijenio je da je AD EPS velika tvrtka po svim standardima.

Ministrica energetike Dubravka Đedović predstavila je nove članove Nadzornog odbora dioničkog društva Elektroprivreda Srbije (EPS), u kojem su tri od sedam članova Norvežani. Prema njezinim riječima, direktor EPS-a bit će izabran na natječaju.Članovi Nadzornog odbora, Norvežani, su bivši državni tajnik Oluf Ulset, magistar ekonomije s iskustvom rada na visokim pozicijama u nekoliko ministarstava Norveške, Per Sanderud i energetski stručnjak s iskustvom rada na visokim pozicijama norveške energetske tvrtke Statkraft Hilde Bakken.

Članovi Nadzornog odbora su Vladan Živanović koji je, kako stoji u njegovoj biografiji, posljednjih pet godina vodio ured Euroneta, potom Dejan Ostojić, vodeći stručnjak za energetiku Svjetske banke, Igor Petković koji dolazi iz bankarskog sektora te Miodrag Ranković iz Sindikata radnika EPS-a. Đedović je rekla da je razgovarala s mnogo kandidata, ali da je strateška odluka da se surađuje s Norveškom i da su zato tri člana iz te zemlje.

Novi član NO EPS-a Oluf Ulset ocijenio je da je AD EPS velika tvrtka po svim standardima.

Prema njegovim riječima, Vlada Srbije je izrazila jasne ambicije u pogledu reorganizacije EPS-a.

“Prvi važan korak bila je transformacija EPS-a u dioničko društvo i izmjena statuta društva.” Pod uvjetom da društvo ima v.d generalnog direktora, vrlo je važno početi zapošljavati stalnog direktora. Nadam se da ćemo imati interne i eksterne kandidate za ovu poziciju”, rekao je Ulseth.

Komentirajte prvi

New Report

Close