Danski Grundfos u inđijsku tvornicu pumpi investirao 20 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 30. rujan 2022. u 07:00
Grundfos je u prvu tvornicu u Inđiji 2013., investirao 50 mil. eura i zaposlio 800 radnika/Pixabay

Proizvodit će se cirkulacijske pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivači pritiska i integrirana hidraulična kola za kotlove.

Danski Grundfos otvorio je u Inđiji i tvornicu pumpi u koju je investirao 20 milijuna eura. Proizvodit će se cirkulacijske pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivači pritiska i integrirana hidraulična kola za kotlove, a sva proizvodnja biće namijenjena izvozu, izvijestio je portal eKapija.

“Nova hala nam pomaže da proširimo svoju proizvodnju u Grundfosu i omogućit će da još bolje podržimo naše klijente. Divan je osjećaj da možemo proslaviti ovo postignuće s našim kolegama i partnerima”, izjavio je Veljko Todorović, direktor Grundfosa u Srbiji te zahvalio vlastima na potpori.

S više od 75 godina globalnog iskustva u proizvodnji, Grundfosova ekspanzija u Srbiji prati najviše standarde pa je tvornica dobila zlatni LEED certifikat za održivost.

“Investicija u ovu svjetsku tvornicu potvrda je naše posvećenosti da kontinuirano pružamo uslugu našim klijentima brže i s većom efikasnošću i fleksibilnošću. Istovremeno, aktivno radimo na smanjenju potrošnje vode i energije u našim proizvodnim i komercijalnim objektima. To je naš doprinos rješavanju svjetskih izazova klime i vodoopskrbe”, istaknuo je Morten Bah Jensen, izvršni potpredsjednik i direktor divizije za domaćinstva u Grundfosu.

Postrojenje ima dvije solarne elektrane koje omogućavaju godišnju uštedu od 1333 tone ugljikova dioksida, sustav za prikupljanje kišnice s kapaciteta 200 kubika, hlađenje i grijanje pomoću toplotne pumpe i rješenje za adekvatnu distribuciju vode upotrebom Grundfosve tehnologije.

Nova tvornica u Inđiji primjenjuje sve ključne certifikate za kvalitetu, sigurnost i energiju, uključujući ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 i ISO 50001.

Komentirajte prvi

New Report

Close