CRBC zainteresiran za cestovne projekte u RS-u

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2023. u 21:59
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Riječ je o nastavku europskog koridora E 661 u smjeru sjever-jug, koji bi u budućnosti vodio od Mliništa preko teritorija Federacije BiH sve do juga Hrvatske, odnosno luke Split.

Predstavnici jedne od najvećih kineskih građevinskih kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) razgovarali su u utorak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrom financija Republike Srpske Zorom Vidovićem o realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Srpskoj. Sastanku je nazočio i v.d.direktor Autocesta Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Također, Ćorić i njegove kolege detaljnije su razgovarali s kineskim partnerima, koji su iskazali poseban interes za dva značajna cestovna pravca, a to su autoput Banja Luka – Mrkonjić Grad – Mliništa (granica s FBiH) i brzi put Višegrad – Foča – Trebinje.

Kineski partneri izrazili su spremnost da sudjeluju u izgradnji autoceste na pravcu Banja Luka – Mrkonjić Grad – Mliništa (granica s FBiH), koja je izmjenama i dopunama Prostornog plana Republike Srpske 2014. definirana kao cesta. od strateškog značaja za Republiku Srpsku. Riječ je o nastavku europskog koridora E 661 u smjeru sjever-jug, koji bi u budućnosti vodio od Mliništa preko teritorija Federacije BiH sve do juga Hrvatske, odnosno luke Split.

Osim toga, predstavnici CRBC-a zainteresirani su za izgradnju brze ceste na relaciji Višegrad – Foča – Trebinje, koja će biti okosnica razvoja cestovne infrastrukture u Hercegovini i na jugu Srpske.

Komentirajte prvi

New Report

Close