Continental ide u novu veliku investiciju

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Odmah pored uz već izgrađenu tvornicu, Continental je kupio dodatne površine zemljišta za buduće planirano proširenje.

Samo godinu dana nakon otvaranja pogona Continentala u Novom Sadu, koji zapošljava 1900 radnika, planira se nova investicija ovog njemačkog diva od najmanje 150 milijuna eura, ali i zapošljavanje još 1500 radnika, najavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Da Continental planira daljnje širenje poslovanja i ulaganja u Novi Sad, dalo se naslutiti i iz Đurićeve najave na tu temu od prije mjesec dana, ali tada nije precizirao kolika je nova investicija niti koliko će biti novih radnih mjesta. biti, ali samo da je Kontinental, neposredno uz već izgrađenu tvornicu, kupio dodatne površine zemljišta za buduće planirano proširenje.

Govoreći o Continentalu, Đurić je na svom Instagram profilu naveo da su naši inženjeri iz Kontinentalovog istraživačko-razvojnog centra u Novom Sadu razvili autonomni kamion koji vozi bez vozača i ima četvrti nivo autonomije.

– Naši istraživači dio su međunarodnog tima ove globalne tvrtke koji je radio na razvoju ovog rješenja. Ova inovacija je potvrda da Novi Sad igra ključnu ulogu u budućnosti automobilske industrije. Novi Sad se konstantno razvija, zapošljava nove kadrove i implementira tehnološke inovacije koje će nas pozicionirati kao lidera u ovom sve važnijem sektoru – istakao je Đurić.

Skupština Grada Novog Sada nedavno je donijela Odluku o izmenama i dopunama Prostornog plana Grada Novog Sada, odnosno lokacije Radne zone u Kaću, južno od Zrenjaninskog puta, a prostor obuhvaćen odlukom predstavlja površinu od ​​129,47 ha.

Riječ je o lokalitetu na kojem već djeluju neka od velikih imena, a plan gradskih vlasti u Novom Sadu je da se prostor u ovoj radnoj zoni ispuni do posljednjeg kvadrata, rekao je Đurić.

Odmah pored uz već izgrađenu tvornicu, Continental je kupio dodatne površine zemljišta za buduće planirano proširenje, okrio je novosadski gradonačelnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close