Capgemini preuzeo srpski HDL Design House

Autor: Poslovni dnevnik , 05. listopad 2023. u 05:52
Foto: Pixabay

Osnovana 2001. godine sa sjedištem u Beogradu, HDL Design House sastoji se od otprilike 300 visokokvalificiranih inženjera sa značajnim iskustvom u isporuci naprednih prilagođenih dizajna čipova za više industrija.

Francuska tvrtka za pružanje usluga poslovnog i tehnološkog savjetovanja Capgemini kupila je HDL Design House iz Srbije koja se bavi dizajnom i verifikacijom silicijskih čipova.

Kako stoji u priopćenju francuske tvrtke, HDL Design House vodeći je nezavisni pružatelj ovih usluga u Europi. Cijena transakcije nije objavljena. Osnovana 2001. godine sa sjedištem u Beogradu, HDL Design House sastoji se od otprilike 300 visokokvalificiranih inženjera sa značajnim iskustvom u isporuci naprednih prilagođenih dizajna čipova za više industrija.

“Njihovi su klijenti vrlo komplementarni s Capgeminijem i uključuju glavne igrače u industriji poluvodiča, kao i vodeće proizvođače originalne opreme (OEM), koji koriste puni potencijal čipova za stvaranje inteligentnih i povezanih proizvoda”, rekli su u priopćenju.

“HDL Design House je lider u inovacijama silikona. Ojačat će naš tim i prisutnost u istočnoj Europi kako bismo dodatno zadovoljili globalnu potražnju za najnovijom generacijom proizvoda visokih performansi”, rekao je William Rose, izvršni direktor Capgemini Engineeringa i član Izvršnog odbora Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close