Čak 40 zemalja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2024. u 06:59

Tradicija ocjenjivanja kvalitete na Novosadskom sajmu duga je gotovo četrnaest desetljeća.

Novosadski sajam koji u je u 2024. godini ušao u drugo stoljeće postojanja, od subote, 18. svibnja do četvrtka, 23. svibnja priređuje 91. međunarodni poljoprivredni sajam.

Smotra agrara koja nosi oznaku “Najbolje iz Vojvodine”, ove godine bit će realizirana s Europskom unijom kao partnerom, Generalni sponzor je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra, a Banka partner je Banka Poštanska štedionica. Tradicionalno, uz Sajam su i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad.

Do sada su sudjelovanje potvrdili izlagači iz oko četrdeset zemalja, među kojima su i one koje će svoje gospodarstvo i poljoprivredu predstavit ne samo kroz pojedinačne promotivne štandove, već i na kolektivnim izložbama.

U drugoj polovici svibnja izlagače i posjetitelje očekuju svi poznati segmenti Poljoprivrednog sajma  – Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme za prehrambenu industriju, izložba hrane i pića… Priredbu tradicionalno prati Nacionalna izložba stoke, koja je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda s oznakama geografskog podrijetla. proizvoda sa oznakom “Srpski kvalitet” i zanatskog piva.

Tradicija ocjenjivanja kvalitete na Novosadskom sajmu duga je gotovo četrnaest desetljeća. Ususret 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga počelo je već u veljači. Priznanja Novosadskog sajma izlagačima će biti uručena na svečanostima tijekom priredbe, dok će prvacima u raznima kategorijama posebna čast biti ukazana na Večeri šampiona.

Komentirajte prvi

New Report

Close