Čadež: Srbija i regija ocijenjeni kao budućnost svjetskog vinarstva

Autor: Poslovni dnevnik , 20. studeni 2023. u 07:10
Foto: Shutterstock

Čadež također najavio i da će PKS u proljeće 2024. godine organizirati veliki događaj u Beogradu s globalnom startup zajednicom Geno.

Predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je povodom otvaranja drugog sajma vina, hrane i turizma u Beogradu “Vinska vizija otvorenog Balkana”, da su Srbija i regija ocijenijeni budućnošću svjetskog vinarstva, navodeći da je to ocjena poznatog specijaliziranog časopisa posvećenog vinu i svojevrsne bonitetne agencije “Falstaff”.

“Najveći europski kupci, poput norveškog ‘Vinmonopoleta’, britanskog ‘Novel Winesa’, zatim ‘United Stars Corporation Group’ iz Kanade, ‘Merit Importadora’ iz Brazila i drugi, dolaze ovdje poslovati. Ne postoji zemlja koja ima nije poslala svoje najveće predstavnike na razgovore s našim vinarima.

Beograd je od danas svjetski centar vina i očekujemo veliki broj posjetitelja”, rekao je Čadež, priopćeno je iz PKS-a. Istaknuo je kako na sajam dolaze najveća svjetska imena ocjenjivanja vina, zatim sommelieri, a kao popratni sadržaji bit će organizirane izložbe hrane, rakija, začina, gastronomska natjecanja te prezentacija turističkih potencijala.

Podsjetio je da je “Vinska vizija otvorenog Balkana” prošle godine promovirana na prestižnim svjetskim manifestacijama i sajmovima, na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Sjev. Makedonija, Dimitar Kovačevski.

Čadež je, govoreći o sudjelovanju PKS-a na najvećoj tehnološkoj konferenciji Web Summitu koja je ovog tjedna održana u Lisabonu, istaknuo kako su ostvareni sjajni kontakti s vodećim stručnjacima u svijetu startupa.

Povezali smo se s našom inovativnom zajednicom od oko 400 ljudi koji su bili tamo i od sutra počinjemo pripreme i razgovore s njima oko organizacije Srpskog startup otoka na sljedećem Web Summitu, rekao je.

Najavio je da će PKS u proljeće 2024. godine organizirati veliki događaj u Beogradu s globalnom startup zajednicom Geno, a na kojem će se, kako je naveo, razgovarati o mogućim operacijama iz Srbije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close