Brže rješavati manjak radnika na Zapadnom Balkanu

Autor: Nadja Irena Fišić , 29. kolovoz 2022. u 07:00
Regionalno tržište radne snage trebalo bi što brže profunkcionirati/I. Šoban/PIXSELL

Druga inicijativa na kojoj će KIF još snažnije inzistirati je da što prije počne funkcionirati regionalno tržište radne snage, ne samo u okviru inicijative Otvoreni Balkan i tri zemlje – Sjeverne Makedonije, Albanije i Srbije.

Zajednički problem privreda Zapadnog Balkana nedostatak je radne snage pa će Komorski investicioni forum – KIF ZB6 ponoviti inicijative vladama da pojednostave procedure dolaska stranih radnika, izjavio je Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije i UO KIF-a, nakon sastanka s privrednicima iz tešanjskog udruženja Biznis centar Jelah.

“Razgovarali smo s upravama kompanijama o problemu pomanjkanja radne snage. Radimo i na dodatnim obukama i razvoju dualnog obrazovanja, ali to su sve rješenja koja ne možemo čekati ako nam se poslovi budu gasili jer nemamo dovoljno radnika”, rekao je Čadež.

Objasnio je da je razlog održavanja sastanka UO KIF-a u Tešnju taj što, iako je mala općina s nešto više od 43.000 stanovnika, u njoj ima više od 120 različitih proizvodnji, a brojne velike kompanije iz BiH i Europe u tom mjestu otvaraju tvornice.

Druga inicijativa na kojoj će KIF još snažnije inzistirati je da što prije počne funkcionirati regionalno tržište radne snage, ne samo u okviru inicijative Otvoreni Balkan i tri zemlje – Sjeverne Makedonije, Albanije i Srbije, nego i da joj se ostale ekonomije što prije pridruže.

“Razgovarali smo i o skraćivanju dobavnih lanaca i zajedničkom nastupu regionalnih kompanija prema međunarodnim partnerima jer sve više kompanija iz Europe traži dobavljače koji mogu proizvoditi za njih u regiji. Dogovorili smo suradnju, a prvi korak je InterConnect Executive Summit u Beogradu gdje će doći više od 30 europskih kupaca iz IT, automobilske, metalske, elektro i prehrambene proizvodnje”, najavio je predsjednik Komorskog foruma.

Čadež je istaknuo da će regionalne komore nastaviti inzistirati da se ubrza ukidanje trgovinskih barijera i protoka robe u regiji, ali i regije s EU.

“Samo BiH i Srbija imaju 1600 kilometara granica s članicama EU na zapadu, gdje se najviše i izvozi i gdje kamioni imaju najveće probleme. Moramo rješavati te stvari u dogovoru s Bruxellesom i Hrvatskom i Mađarskom”, ukazao je Čadež. 

Komentirajte prvi

New Report

Close