Beograd na vodi će isplatiti dividende od 10 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 28. ožujak 2022. u 22:00
Paralelno s izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture/Shutterstock

Iz tvrtke su poručili kako je prethodna godina bila najuspješnija u poslovanju tog društva od njegovog osnivanja.

Kompanija Beograd na vodi je u 2021. godini ostvarila ukupne prihode od 185 milijuna eura i neto dobit od 29,5 milijuna eura.

Beograd na vodi će isplatiti dividende u vrijednosti od 10 milijuna eura, a trećina tog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija sudjeluje u vlasništvu kompanije s 32 posto, prenose srbijanski mediji. Iz tvrtke su poručili kako je prethodna godina bila najuspješnija u poslovanju tog društva od njegovog osnivanja.

”Tijekom 2021. godine, završili smo izgradnju još četiri stambene zgrade, tako da je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1500 u sedam dovršenih zgrada. Da je interes za stanovanjem u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošli tjedan prodali jubilarni 4000. stan”, rekla je direktorica Beograda na vodi, Zorana Burlić. Navodi da su poslovni planovi kompanije prije svega razvojni i da će se najveći dio dobiti i dalje ulagati u izgradnju.

”Zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, dio će biti uplaćen u budžet Republike Srbije”, istakla je Zorana Burlić te dodala kako je tvrtka pokrenula brojne infrastrukturne projekte u gradu i da angažiranje građevinske i pratećih industrija na projektu doprinosi rastu BDP-a.

Financijski izvještaji kompanije, kako je navedeno, pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 milijuna eura od početka projekta. Na izgradnji je trenutno angažirano oko 2200 radnika.

Paralelno s izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture i do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih cesta, izvršena je rekonstrukcija Savskog trga, otvoren je Savski park veličine četiri nogometna igrališta, a Galerija, najveći trgovački centar u regiji, postao je nezaobilazna točka za šoping, gastronomiju i zabavu, navode iz Beograda na vodi.

Radovi na eksterijeru Kule Beograd, najviše zgrade u regiji i novog simbola Beograda, privode se kraju, a usporedo se odvijaju i radovi u interijeru građevine u kojoj će se nalaziti renomirani hotel i brendirani stanovi St. Regis.

Komentirajte prvi

New Report

Close