Beograd kupuje više od milijun zaštitnih maski

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2022. u 08:12
Kupuju milijun komada jednokratnih zaštitnih maski /Pixabay

Prodavač, koji dobije posao, se obavezuje da maske isporuči u roku od maksimalno 20 dana od zaključenja ugovora.

Grad Beograd planira kupovinu više od milijun komada zaštitnih maski za lice i za ovu nabavku je izdvojio 7,7 milijuna dinara (oko 66 tisuća eura), piše danas.rs.

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima oglasio je javnu nabavku milijun komada jednokratnih zaštitnih maski i 100.000 maski za lice KN 95 bez filtera.

Prodavač, koji dobije posao, se obavezuje da maske isporuči u roku od maksimalno 20 dana od zaključenja ugovora.

Nabavka je podijeljena u dva dijela, a prvi se, kako piše u specifikaciji, odnosi na milijun komada svijetloplavih jednokratnih zaštitnih maski za lice sa tri sloja zaštite od aerosola.

”Maska mora da ima gumu za postavljanje oko ušiju i podesivi elastični dodatak za nos radi prilagođavanja obliku lica”. Također, te maske treba da budu u pakovanjima koja sadrže maksimum deset komada.

Grad planira i kupovinu 100.000 zaštitnih maski za lice KN 95 bez filtera, od čega 50.000 treba da bude bijele boje, a 50.000 crne, vidi se u specifikaciji za drugi dio. One moraju da imaju minimalno pet zaštitnih slojeva, sa stepeno filtracije od minimum 95 posto, a svaka maska mora da bude pojedinačno pakirana u vrećicu.

Od privrednog subjekta se traži da je tijekom razdoblja od najviše tri posljednje godine izvršio minimum tri isporuke predmetnih dobara.

Komentirajte prvi

New Report

Close