Beograd gradi pontone za javni riječni prijevoz

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2022. u 08:00
Foto: Pixabay

Posao vrijedan 31,6 milijuna dinara, bez PDV-a (oko 262.000 eura), dobila je tvrtka Shipyard Kladovo, a ugovor je zaključen krajem rujna.

Tajništvo za gospodarstvo grada Beograda raspisalo je natječaj za izgradnju gradskog pontona na desnoj obali Dunava. U kolovozu prošle godine grad je već raspisao natječaj za izgradnju jednog pontona na toj obali Dunava.

Taj posao vrijedan 31,6 milijuna dinara, bez PDV-a (oko 262.000 eura), dobila je tvrtka Shipyard Kladovo, a ugovor je zaključen krajem rujna.

U natječajnoj dokumentaciji novog natječaja navodi se da se u Beogradu, kao velikom gradu, ubrzano razvija nautički turizam koji ne znači samo velike putničke brodove, već i riječne jahte.

“U sklopu stvaranja uvjeta za daljnji razvoj javnog linijskog riječnog prijevoza i razvoj ponude turističkih tura razgledanja grada s rijeka, Skupština grada donijela je Odluku o usvajanju prijedloga projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje javnog linijskog riječnog prijevoza putnika u akvatoriju grada Beograda, kao i Odluku o javnom prijevozu putnika u linijskoj plovidbi”, stoji u dokumentu.

Dodaje se da će se pontoni koristiti za pristajanje turističkih brodova i javni riječni prijevoz putnika, te da će izgradnjom infrastrukture na rijekama Beograd omogućiti lakši i kvalitetniji pristup obali turistima koji u Srbiju stižu riječnim putem.

Komentirajte prvi

New Report

Close