Beograd dobiva novi kineski tržni centar

Autor: Jerko Zlatar , 10. veljača 2023. u 07:00
Čini se da se kod izgradnje ovog tržnog centra radi o međudržavnom projektu/Shutterstock

Objekti su planirani za prodaju robe široke potrošnje, lokali u prizemlju će imati svoje ulaze i moći će im se pristupiti s pješačke staze.

Poduzeće Eurasia Trade Center iz Beograda, s adresom na Trgu prijateljstva Srbije i Kine br. 4, podnijelo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Beeograda zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene utjecaja na okoliš projekta izgradnje komercijalnog kompleksa.

Objekti su planirani za prodaju robe široke potrošnje, lokali u prizemlju će imati svoje ulaze i moći će im se pristupiti s pješačke staze.

Prvi objekt čija će površina biti preko 23.000 kvadratna metra imat će prizemlje, jedan kat te ukupno 360 lokala. U drugoj fazi će se gradti objeat od tri kata, površine više od 10.000 kvadrata, koji će imati 116 lokala.

Krajem svibnja 2022. zemljište Grada Beograda koje se nalazi u nastavku Jurija Gagarina, prodano je kineskim tvrtkama za 821,2 mijuna dinara, na javnom nadmetanju.

Interesatno je da je Goran Vesić tada najavio da će kineski investitor zajedno s predstavnicima Veleposlanstva NR Kine, uz suradnju Vlade Srbije, u Skupštini Grada Beograda predstaviti projekt kineskog tržnog centra, što znači da je riječ o međudržavnom projektu, jer u istoj zgradi, nalazi se i predstavništvo kineske državne tvrtke Shandong Gaosu Speed Group, koja je gradila autocestu Beograd – Požega.

Direktor i vlasnik 30% tvrtke Eurasia Trade Center je Junwei Zou, koji je obnašao funkcije vlasnika i direktora robne kuće Panda, najvećeg lanca kineskih robnih kuća u Beogradu, dok je vlasnik 5% Xiabo Guan, vlasnik tvrtke Panda Best Lifejz

Komentirajte prvi

New Report

Close