Austrijski Wienerberger otvorio pogon u Kanjiži u koji je uloženo 19 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 25. ožujak 2022. u 08:00
Wienerberger je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji građevinskog materijala/M. Jurinec/PIXSELL

Prošla godina je globalno za kompaniju Wienerberger bila najuspješnija, s gotovo 4 milijarde eura prihoda, te najbolja za Wienerberger u Srbiji.

Predstavnici austrijske kompanije Wienerberger, jednog od svjetskih lidera u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja, otvorili su najmoderniji proizvodni pogon u Kanjiži, u Srbiji.

“Zahvaljujući ulaganju vrijednom 19 milijuna eura za unaprjeđenje svih segmenata poslovanja kompanija Wienerberger povećat će tržišnu aktivnost i unaprijediti ključne parametre svog poslovanja”, naveli su iz te kompanije.

Prema riječima Ivana Vujisića, direktora i člana Upravnog odbora kompanije Wienerberger, modernizacija novog proizvodnog pogona omogućit će još bolje uvjete za proizvodnju i daljnji razvoj.

“Od trenutka uspješne privatizacije tvornice u Kanjiži uloženo je više od 64 milijuna eura”, rekao je Vujisić. Investicija je obuhvatila modernizaciju pogona sa svim strojevima potrebnim za proizvodnju najkvalitetnijih opeka na europskom tržištu.

“Kompanija Wienerberger posluje u skladu s interesom šire društvene zajednice, na suvremen i ekološki način”, izjavio je Miroslav Lutovac, savjetnik predsjednika Privredne komore Srbije.

Prošla godina je globalno za kompaniju Wienerberger bila najuspješnija, s gotovo 4 milijarde eura prihoda, te najbolja za Wienerberger u Srbiji.

“Širenje kompanije Wienerberger, vodeće u građevinskoj industriji, dokaz je da je Srbija vrlo zanimljiva investicijska lokacija i kao takva od velikog značaja za cijelu regiju. Austrijsko-srpska suradnja posebno je jaka u gospodarstvu i trgovini, o čemu svjedoči nazočnost više od 450 austrijskih kompanija u Srbiji”, istaknula je Erika Teoman–Brenner, trgovinska savjetnica u Veleposlanstvu Austrije.

“Općina Kanjiža bogata je prirodnim resursima, koje treba koristiti oslanjajući se na tehničke inovacije i društveno odgovorno ponašanje i poslovanje. Zbog toga je Wienerberger lider industrijskog razvoja općine Kanjiža.

Tvornica već više od sto godina radi u našem gradu i oslonac je našim sugrađanima i njihovim obiteljima. Vjerujem da ćemo i u budućnosti moći računati na kompaniju Wienerberger”, izjavio je Robert Fejstamer, predsjednik općine Kanjiža.

Komentirajte prvi

New Report

Close