Američki proizvođač uređaja za IoT stiže u Srbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Očekuje se da će osnivanje ureda u Beogradu otvoriti značajan broj visokokvalificiranih radnih mjesta u regiji. 

Ikotek USA, jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružatelja EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz Sjedinjenih Američkih Država, najavio je dolazak u Beograd.

“Cilj prisutnosti u Srbiji je povećati sposobnost Ikoteka da pomogne europskim klijentima pružajući im jaču podršku u područjima dizajna, razvoja i savjetovanja za IoT rješenja”, objavili su iz tvrtke sa sjedištem u San Diegu.

Kako se navodi u priopćenju, Srbija se pokazala kao idealna destinacija za širenje Ikoteka, a razlog je povoljno poslovno okruženje, snažna infrastruktura i politika koja podržava inovacije. “Oduševljeni smo što možemo proširiti našu prisutnost na Srbiju, zemlju poznatu po svojoj tehnološkoj stručnosti i izvanrednom izvoru talenata”, rekao je Joe Peterson, izvršni direktor Ikoteka.

“Naše ulaganje u Srbiji odražava naše povjerenje u potencijal zemlje. Radujemo se bliskoj saradnji s lokalnim partnerima i značajnom doprinosu tehnološkom ekosustavu Srbije”, dodao je.

Ikotek je ojačao svoj upravljački tim za EMEA regiju dovođenjem Vladimira Rakića na mjesto direktora Istraživanja i razvoja u EMEA regiji te Jure Gantara na mjesto direktora prodaje. Očekuje se da će osnivanje ureda u Beogradu otvoriti značajan broj visokokvalificiranih radnih mjesta u regiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close