Američki Golden Matrix Group kupuje MeridianBet Group za 300 milijuna dolara

Autor: Miroslav Kuskunović , 18. siječanj 2023. u 22:00
Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor obje kompanije/SLAVKO MIDžOR/PIXSELL

Iznos je temeljen na dogovorenoj cijeni od 3,50 dolara po dionici i 70 milijuna dolara u gotovini.

Američka kompanija Golden Matrix Group (GMGI), koja posjeduje više B2B platforma za on line igre i e-commerce sa preko 6,8 milijuna aktivnih korisnika, kupit će srpski domaći lanac kladionica MeridianBet Groupa. Vrijednost ugovora je oko 300 milijuna dolara, objavila je Netokracija.

Kompletiranje akvizicije planirano je u prvoj polovini 2023. godine, do kada je planirano da sva neophodna sredstva budu prikupljena, te da završi due diligence, kao i odobrenje dioničara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a kupoprodajna cijena koja će biti isplaćena dioničarima MeridianBet Group-a iznosit će približno 65,3 milijuna dionica GMGI-a, na temelju dogovorene cijene od 3,50 dolara po dionici i 70 milijuna dolara u gotovini.

6,8

milijuna aktivnih korisnika ima američka kompanija Golden Matrix Group (GMGI)

Nakon zatvaranja akvizicije, MeridianBet Group će preći u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix. Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor obe kompanije. Očekuje se da će ukupan prihod obje kompanije u fiskalnoj 2022. godini biti veći od 100 milijuna dolara, dodaje se u priopćenju ove tvrtke..

CEO MeridianBet Group Zoran Milošević naveo je da kao kompanija čije su dionice dospjele na Nasdaq burzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekuje “postavljanje industrijskih standarda kada su u pitanju platforme za igre širom svijeta i ostvarenje targetirane strategiju rasta i proširenje na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD.

”Naši brendovi, koji su dobro poznati među svjetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači. Radujemo se što ćemo obavijestiti dioničare i zaposlene o našem napretku i raditi na zatvaranju akvizicije i nastavku rada kao kombinirana grupa”, naveo je Milošević.

MeridijanBet grupa osnovana je 2001. i posluje u 18 zemalja, a u fiskalnoj 2022. ostvarila je rast prihoda veći od 38 posto nego 2021. godini, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close