Američki Beam Global preuzeo srpsku Amigu za 10 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2023. u 07:00
Beam Global pružatelj je inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila/PD

Beam Global pružatelj je inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost.

Američka kompanija “Beam Global” objavila je danas da je potpisala ugovor o kupoprodaji dionica tvrtke “Amiga DOO” iz Kraljeva u vrijednosti od 10 milijuna eura, čime joj je otvoren put na europsko tržište, objavila je tvrtka.

Beam Global pružatelj je inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost. Sa sjedištem u San Diegu i Chicagu, tvrtka je vodeća u čistoj tehnologiji i pruža inovativne, održive proizvode i rješenja za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost.

Tvrtka “Amiga DOO” je proizvođač specijaliziranih konstrukcija i opreme za gospodarske i javne potrebe te je kroz svoje poslovanje prisutna na 16 tržišta.

Kako je najavljeno, očekuje se da će transakcija, vrijedna oko 10 milijuna eura, biti zaključena početkom četvrtog kvartala 2023. godine, kada će “Amiga DOO” biti preimenovana u “Beam Europe”.

Naglasili su da je tvrtka “Amiga DOO” prepoznata kao idealan partner za daljnji razvoj proizvodnje i unapređenje proizvoda tvrtke “Beam Global” za potrebe europskog tržišta.

Integracija ekspertize kraljevačke tvrtke u postojeći Beam Global tim osigurat će značajno poboljšanje i ubrzanje ciklusa razvoja proizvoda te smanjiti potrebu za povećanjem broja Beam Global inženjera u SAD-u, navode iz kompanije.

“Beam Global”, kako je priopćeno, vjeruje da će akvizicijom tvrtke “Amiga DOO” ubrzati svoj rast na europskom tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close