Al Pack povećava proizvodne kapacitete za 30 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Kompanija Al Pack koja u Subotici proizvodi ambalažu od aluminija, planira proširenje proizvodnih kapaciteta.

Kompanija Al Pack koja u Subotici proizvodi ambalažu od aluminija, planira proširenje proizvodnih kapaciteta.

Kako je za eKapiju navela Valentina Lončar, glavna direktorica kompanije, u planu je proširenje postojećeg proizvodnog kompleksa na tri susjedne parcele i dogradnja postojeće prešaonice.

Prema njenim riječima, izgradnja bi trebala početi kroz nekoliko mjeseci, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine.

“Ispunili smo kapacitete za proizvodnju u okviru naše postojeće parcele te nam je potrebno proširenje i očekujemo da će planirana dogradnja objekta prešaonice, što je treća proizvodna faza u našem procesu proizvodnje, povećati ukupne proizvodne kapacitete za 30%”, kaže Lončar, koja dodaje da je u sljedećih godinu dana u planu i zapošljavanje 30-ak novih radnika.

Proširenje proizvodnih kapaciteta najvećim dijelom odnosi na tržište hrane za kućne ljubimce i kapsula za kavu.

“Sada imamo više kupaca u tim sektorima s kojima smo suradnju počeli prošle, odnosno pretprošle godine”, objašnjava Lončar.

Nakon proširenja prešaonica će umjesto sadašnjih 10.256 imati 11.020 kvadrata.

Obrađivač projekta je javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, a idejno rešenje izradio je subotički Support.

Al Pack, koji izvozi u 27 zemalja, ima i poslovnicu u Rusiji, a na pitanje imaju li problema zbog rata u Ukrajini, Valentina Lončar kaže da zasad to nije slučaj.

“Trenutačno nemamo većih problema u poslovanju osim što se prilično povećala cijena transporta, ali imamo partnere s kojima godina radimo i koji nas nisu nas ostavili na cjedilu, te nam se nisu znatno produžili rokovi isporuke.

Komentirajte prvi

New Report

Close