Al Dahra Srbija ostvarila profit, u opremu i mehanizaciju ulaže 9 milijuna eura

Autor: Miroslav Kuskunović , 27. ožujak 2023. u 05:33
Nove se poljoprivredne kulture uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina/Shutterstock

Precizira se da je nedavno stigao prvi kontingent novih strojeva za ovu godinu u vrijednosti većoj od šest milijuna eura, a uskoro stiže i nova oprema za stočarske farme u vrijednosti od oko milijun eura.

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je 2018. godine kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), najavljuje nove investicije u opremu.

“Nakon niza godina negativnog poslovanja bivšeg PKB-a, Al Dahra posluje profitabilno, što je rezultat kapitalnih ulaganja, obnove infrastrukture, kupovine novih strojeva i optimizacije radnih procesa, navodi se u priopćenje kompanije.

Precizira se da je nedavno stigao prvi kontingent novih strojeva za ovu godinu u vrijednosti većoj od šest milijuna eura, a uskoro stiže i nova oprema za stočarske farme u vrijednosti od oko milijun eura.

Uz to, Al Dahra je nabavila i dva nova vatrogasna vozila čime je potpuno obnovila strojeve i opremu u vlastitoj vatrogasnoj službi, a do kraja godine uložit će i u novu poljoprivrednu mehanizaciju poput traktora, kombajna, prskalica i sijačica u vrijednosti od dodatnih osam milijuna eura. Kompanija je, kažu, postala lider ne samo na tržištu Srbije već i na širem regionalnom tržištu.

U priopćenju se navodi da je prošle godine povećana proizvodnja sirovog mlijeka za oko 0,5 litara po kravi, dok se nove poljoprivredne kulture uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina. Dodaje se da je kompanija povećala plaće za više od 50 posto u odnosu na mjesečna primanja u PKB-u 2018. godine i nedavno isplatila bonuse zaposlenima u visini jedne mjesečne plaće, a u narednom periodu će posebnu pažnju posvetiti mladim talentima u sektoru poljoprivrede.

Podsjetimo, otkako posluje u Srbiji, Al Dahra je uložila više od 85 milijuna eura u obnovu postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta. Kompanija planira nastaviti s kapitalnim ulaganjima, poboljšanjem uvjeta rada i uvođenjem najsuvremenijih tehnologija i koncepata u poljoprivredi.

Komentirajte prvi

New Report

Close