Al Dahra Srbija od 2018. radnicima povećala plaće 50%

Autor: Miroslav Kuskunović , 25. siječanj 2023. u 07:00
Kompanija Al Dahra isplatila je drugi dio godišnjeg bonusa svim zaposlenima/D. Javorović/PIXSELL

Ova podrška zaposlenicima je samo jedan od brojnih poticaja kompanije sa ciljem da unaprijedi položaj zaposlenih u poljoprivrednom sektoru.

Jedan od regionalnih lidera u poljoprivredi kompanija Al Dahra, isplatila je drugi dio godišnjeg bonusa svim zaposlenima.

Ova podrška zaposlenicima je samo jedan od brojnih poticaja kompanije sa ciljem da unaprijedi položaj zaposlenih u poljoprivrednom sektoru. Prema najnovijim procjenama, od trenutka preuzimanja imovine bivšeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) Al Dahra je povećala plaće za više od 50 posto, navodi se u priopćenju ove kompanije.

Novogodišnji bonus, u ukupnoj visini jedne mjesečne zarade, radnicima Al Dahre je isplaćen u dva dijela – prva polovica u studenom 2022. godine, dok je druga polovina isplaćena sredinom ovog mjeseca.

Prema rječima Dušana Radičevića, generalnog direktora Al Dahre Srbija, jedan od strateških ciljeva kompanije je kontinuirano unapređenje uvjeta rada u poljoprivrednom sektoru, pa su primanja zaposlenih povećana u nekoliko navrata, zbog čega su danas viša za preko 50 posto u odnosu na 2018. godinu.

“Zahvaljujući velikoj posvećenosti i stručnosti naših zaposlenih, kontinuirano ostvarujemo uspješne rezultate i u izuzetno izazovnim vremenima. U Srbiju smo stigli sa ciljem da provedemo kapitalne investicije, te potaknemo ekonomski razvoj u cjelini.

Financijski poticaji i drugi benefiti za zaposlene, predstavljaju jedan od načina da poljoprivredni sektor ponovo učinimo atraktivnim za rad i profesionalni razvoj. U 2023. godini nastavit ćemo provodimo upravo takve pozitivne mjere, a posebnu pažnju ćemo posvetiti mladim ekspertima u agroindustriji”, istakao je Dušan Radičević.

Kompanija Al Dahra je prethodnih godina investirala više od 85 milijuna eura u optimizaciju poslovanja i proizvodnje, popravku postojeće i izgradnju nove infrastrukture, kao i kupovinu modernih strojeva i opreme.

Komentirajte prvi

New Report

Close