Air Serbia smanjuje broj letova za Moskvu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. ožujak 2022. u 22:00
Srpska zrakoplovna kompanija trenutačno ima 15 letova tjedno prema Moskvi/S. Miljević/PIXSELL

Navodi se da kartu za let iz Beograda do Moskve za ožujak nije moguće kupiti.

Srpska zrakoplovna kompanija Air Serbia preuzela je letove ruskog Aeroflota i trenutačno ima 15 letova tjedno prema Moskvi, ali će se zbog pritisaka iz Europe vratiti na prijašnje stanje, piše Politika.

To znači da će Air Serbia prometovati do Moskve osam puta tjedno i možda dva puta do Sankt Peterburga čarter letovima, kao prije ukrajinske krize.

Navodi se da kartu za let iz Beograda do Moskve za ožujak nije moguće kupiti. U jednom trenutku na web stranici Air Serbije pojavile su se karte za ovaj tjedan po cijeni od 140.000 dinara (oko 1150 eura), u jednom smjeru, ali su za nekoliko minuta rasprodane. Kome se ne žuri, može kupiti kartu za sredinu travnja po cijeni od 27.000 do 42.000 dinara.

Sankcije koje su europske zemlje uvele Rusiji, tj. zabrana ruskim zrakoplovima da koriste zračni prostor EU zbog rata u Ukrajinu i protusankcije koje je Rusija uvela Europi od Srbije su napravile jedinu zemlju čiji zrakoplovi mogu neometano prometovati između europskih destinacija i Rusije.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da će za nekoliko dana Air Serbia imati ponovno samo jedan let dnevno za Moskvu jer se “vodi hajka protiv Srbije u kojoj se navodi da je Beograd udvostručio letove za Moskvu, da zarađuje na ukrajinskoj krvi”.

Komentirajte prvi

New Report

Close