Air Serbia širi flotu, otvaraju se nove linije

Autor: Poslovni dnevnik , 09. siječanj 2024. u 05:33
Foto: Shutterstock

Srpski avioprijevoznik postao je najbrže rastući i najdinamičniji avioprijevoznik u regiji.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija u srpskoj vladi Siniša Mali rekao je Tanjugu da će do svibnja stići još dva širokotrupna zrakoplova Airbus A330 za Air Serbia.

Srpski avioprijevoznik postao je najbrže rastući i najdinamičniji avioprijevoznik u regiji, a kako je poslovao prošle godine, kada je država preuzela 100-postotno vlasništvo, govori podatak da je prevezao 4,1 milijun putnika, što je treći najbolji rezultat nacionalnog avioprijevoznika u Srbiji, rekao je Mali.

Ministar očekuje da će brojke pokazati da je Air Serbia u 2023. ostvarila dobit od 35 milijuna eura.

Prema njegovim riječima, razvoj srpskog avioprijevoznika nastavit će se i ove godine, kada se očekuje dolazak dva širokotrupna zrakoplova A330, čija je nabava u tijeku i koji bi u Srbiju trebali stići do svibnja.

“Naš nacionalni zračni prijevoznik, odnosno tadašnji JAT, doje samo dva puta u povijesti prevezao više putnika od Air Serbia-e, 1987. i 1988. godine, dakle prije krize i ratova. Činjenica je da je treći najbolji rezultat ostvaren u industriji koja još uvijek se oporavlja od pandemije”, rekao je Mali.

Kao posebno važno istaknuo je da Air Serbia stalno povećava broj destinacija na koje leti, uključujući i daleke poput kineskih što će zasigurno dovesti do rasta broja prevezenih putnika.

“Otvaramo liniju za Šangaj, za Guangzhou, već imamo linije za Tianjin i Peking, zatim za New York, Chicago, da jedna mala, ali uspješna zemlja, kao što je Srbija, ima nacionalnu aviokompaniju koja leti i na istok. i na Zapad”, rekao je Mali za Tanjug.

Ocijenio je da je Air Serbia pravi primjer i simbol oporavka srbijanskog gospodarstva od 2013. godine.

Mali je istaknuo da se pokazalo da javna poduzeća, ako imaju stručan menadžment, mogu postići dobre rezultate za dobrobit proračuna i svih građana Srbije.

Komentirajte prvi

New Report

Close