Air Serbia rekordno u travnju, prevezla preko 300.000 putnika

Autor: Miroslav Kuskunović , 10. svibanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Republike Srbije u travnju 2024. godine kada je riječ o Zapadnoj Europi bile su Pariz, Milano, London, Rim i Amsterdam. 

Air Serbia je tijekom travnja u redovnom prometu prevezla 303.189 putnika, što je najbolji travanjski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mjesecu premašen broj od 300.000 putnika, objavila je srpska nacionalna avio-kompanija.

U odnosu na isti mjesec 2023. godine, srpska nacionalna avio-kompanije je prevezla sedam posto više putnika, a s aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu realiziran je 3,271 let. Do sada je u 2024. godini Air Serbijom letjelo više od milijun putnika, navedeno je u priopćenju.

“Prethodna godina za nas je bila rekordna, a već na samom početku 2024. primijetili smo da se trend povećanja broja putnika nastavlja.

Do sada ostvareni rezultati pokazuju da su sva četiri mjeseca tekuće godine uspješniji od istih mjeseci 2023. Ljetnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će se tako i nastaviti”, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije Boško Rupić.

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Republike Srbije u travnju 2024. godine kada je riječ o Zapadnoj Europi bile su Pariz, Milano, London, Rim i Amsterdam. 

U regiji su to Podgorica i Tivat, dok su u široj euro mediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atene, Barcelone i Larnace. Visoka popunjenost putničke kabine zabilježena je i na drugim letovima Air Serbije.

Zahvaljujući uvođenju više od 20 novih destinacija, velikom porastu ukupnog broja letova i prevezenih putnika, kao i učinkovitom poslovanju, Air Serbia je u 2023. godini ostvarila rekordnu dobit od 40,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close