Air Serbia počela dobro zarađivati nakon napada Rusije na Ukrajinu

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2022. u 22:00
Air Serbia je na početku ruske agresije reagirala uvođenjem najvećeg zrakoplova za let u Moskvu/S. Miljević/PIXSELL

Air Serbia je na početku rusko-ukrajinskog sukoba reagirala uvođenjem najvećeg zrakoplova za let za Moskvu.

Air Serbia neće biti kritizirana zbog nastavka operacija za Rusiju. Kompanija samo koristi trenutačnu situaciju, a koja ne bi, kaže za Biznis.rs Alen Šćuric, glavni urednik portala Zamaaero.

Air Serbia je na početku rusko-ukrajinskog sukoba reagirla uvođenjem najvećeg zrakoplova za let za Moskvu, da bi potom preuzela i sve linije Aeroflota čime se broj letova za glavni grad Rusije povećao na 15 tjedno. Šćuric je pohvalio brzu reakciju srpskog zračnog prijevoznika, uz očekivanje da će rasti zanimanje putnika za letove prema Rusiji.

“Zbog toga je Air Serbia uspjela dogovoriti s Rusijom da preuzme i letove Aeroflota, koji zbog zabrana ne može letjeti za Srbiju. Fascinantno je što će Air Serbia imati čak 15 letova za Moskvu. Ovo nije ni blizu broju polazaka iz Istanbula, koji ima 13 dnevnih letova, ali ipak treba čestitati na odličnoj i vrlo brzoj reakciji, navodi sugovornik portala.

Osim letova za Moskvu, Air Serbia leti dva puta tjedno za Sankt Peterburg, a još ranije su planirane linije za Krasnodar, Rostov i Soči, pa se postavlja pitanje je li to moguće realizirati.

“Za Krasnodar, Rostov i Soči kompanija trenutačno ne leti, a trebala bi krenuti s letovima od kraja ožujka. Naravno, to ovisi o daljnim ratnim operacijama jer su aerodromi Krasnodar i Rostov trenutačno zatvoreni”, objašnjava Alen Šćuric.

On ne očekuje da će Air Serbia imati posljedice zbog nastavka letova kprema Rusiji, ali upozorava na poziciju države Srbije i nezadovoljstvo iz Bruxellesa zato što kandidat za ulazak u Europsku uniju ne prati jedinstvenu politiku 27 članica EU i ne uvodi sankcije Rusiji.

“Air Serbia tu sigurno neće imati nikakvih posljedica. EU je izjavila da ne vidi problem da kompanija obavlja te letove”, smatra Šćuric.

Komentirajte prvi

New Report

Close