Agro Belgrade: Srpski proizvođači traže strane kupce

Autor: Miroslav Kuskunović , 24. siječanj 2024. u 05:38
Foto: SHUTTERSTOCK

Rok za registraciju je 25. siječnja 2024.

Bilateralni sastanci domaćih i regionalnih proizvođača i izvoznika svježeg, smrznutog ili prerađenog voća, povrća i grožđa sa renomiranim uvoznicima, distributerima i maloprodajnim lancima iz regije i Europe, bit će održani 26. siječnja na Beogradskom sajmu u vrijeme trajanja Međunarodnog sajma voćarstva, povrtlarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2024″

Da su srpski proslovnjaci jako zainteresirani za susrete sa inozemnim partnerima potvrđuje i veliki broj već prijavljenih sudionika i zakazanih B2B sastanaka preko specijalizirane web platforme, navode iz Privredne komore Srbije.

Rok za registraciju je 25. siječnja 2024. Ovi susreti se organiziraju u sklopu Europske mreže poduzetništva, uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede, Sekretarijata za poljoprivredu Grada Beograda i projekta “Velika mala privreda” koji financira USAID, a realizira međunarodna organizacija ACDI/VOCA.

Prema riječima Bojana Jankovića, menadžera za razvoj tržišta i izvoza iz ACDI/VOCA, sastanci tijekom “Agro Belgrade 2024″ sajma su pravo mjesto za domaće i regionalne proizvođače voća i povrća da predstave svoju ponudu inozemnim i domaćim kupcima, povećaju obim prodaje i prošire svoja izvozna tržišta. Da vlada interes za ovu kategoriju proizvođača potvrđuju i neki od kupaca iz Europe i regije koji su se već registrirali.

“Do sada među potvrđenim kupcima su: ‘Freshvil’, Poljska, ‘Smith & Son’ Velika Britanija, ‘Bohemia’, BiH, ‘Voli’ marketi, Crna Gora, ‘Vero’, Sjeverna Makedonije, kao i sve značajniji maloprodajni lanci iz Srbije. Pozivamo proizvođače iz Srbije i regije da nam se pridruže i zakažu sastanke sa potencijalnim partnerima”, ističe Janković.

Ova trodnevna manifestacija obuhvatit će i diskusije o aktualnim i nadolazećim trendovima na globalnim tržištima i pružiti informacije o najnovijim tehnološkim inovacijama u prehrambenoj industriji. “Agro Belgrade 2024” na više od 30.000 m2 okupit će preko 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svjetskih kompanija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close