Aerodrom Nikola Tesla s rekordnim prometom u ožujku

Autor: Poslovni dnevnik , 19. travanj 2023. u 07:00
Tijekom prvog kvartala zračna luka opslužila je 1,31 milijuna putnika, također 27 posto više nego 2019./Shutterstock

Broj polijetanja i slijetanja veći je za 16 posto u odnosu na prije četiri godine.

Aerodrom Nikola Tesla, kojim kroz koncesiju upravlja francuski VINCI, opslužio je u ožujku rekordnih 472.594 putnika, što je povećanje od 27 posto u odnosu na pretpandemijsku 2019.

Broj polijetanja i slijetanja veći je za 16 posto u odnosu na prije četiri godine. Tijekom prvog kvartala zračna luka opslužila je 1,31 milijuna putnika, također 27 posto više nego 2019. Zračna luka dodala je 279.142 nova putnika u odnosu na razdoblje prije pandemije.

“Beogradska zračna luka nastavila je imati koristi od snažnog zamaha linija prema Turskoj (rast od 84 posto), kao i sve većeg broja linija prema drugim odredištima poput Francuske, Njemačke i Kine.

Rastu je pridonio i zračni prijevoznik Wizz Air, koji je nakon stacioniranja trećeg zrakoplova u travnju 2022., ovog mjeseca dodao i četvrti”, navodi VINCI u tradicionalnom tromjesečnom izvješću o prometu u svojim zračnim lukama diljem svijeta.

U prvom kvartalu ukupna mreža VINCI-jevih zračnih luka bilježi četiri posto manji promet nego prije pandemije.

Valja podsjetiti da Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu nastavlja s unaprjeđenjem usluge za svoje putnike, pa je tako nedavno otvoren novoizgrađeni dio centralne zgrade terminala čija je površina veća od 11.000 kvadratnih metara što navodi na optimizam za bolje brojke u iduća dva kvartala. 

Komentirajte prvi

New Report

Close