3Lateral Solutions pruža podršku i usmjerenje u razvoju inicijativa

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2022. u 09:00
Ambiciozni timovi bit će poticani da se prijave za programe poput Epic MegaGrants za daljnji razvoj video igara/I. Kralj/PIXSELL

Epic Games je MagaGrantsu na globalnoj razini namijenio 100 milijuna dolara za inovativne i one koji poboljšavaju tehnologiju za cijelu zajednicu 3D grafike.

Srbija ima niz timova, kompanija i studija koji aktivno sudjeluju u globalnoj industriji razvoja video igara. Jedna od njih je novosadska kompanija 3Lateral koja je danas u vlasništvu američkog Epic Gamesa.

Dolazak ovog velikog svjetskog imena na srpsku scenu razvoja video igara donio je lokalnoj zajednici mnoge benefite, navodi Netokracija.

Osim što 3Lateral ima veliku ulogu u kreiranju i stvaranju globalnih hit gaming naslova iz Srbije, ova kompanija će kroz Epic Games edukacijom utjecati i na razvoj srpskog gaming ekosistema.

Playing Narratives program
Prava prilika za to je i sudjelovanje u Playing Narratives programu koji organizira Srpska asocijacija video igara – SGA. Cilj programa je osnažiti sve polaznike omogućujući im novo znanje, mentorstvo i pristup tehnologijama.

Trenutno se blisko surađuje s Unreal Engine timovima, pa će podršku lokalnim mentorima dati i internacionalni eksperti kroz predavanja (Unreal Engine evanđelisti).Iskustvo i feedback u procjeni finalnih koncepata podijelit će BizDev timovi Unreal Enginea koji surađuju s europskim studijima za razvoj igara.

Nekoliko Playing Narratives timova prošle godine je kreiralo i više od samih koncepta. Nakon Playing Narrativesa ambiciozni timovi bit će poticani da se prijave za programe poput Epic MegaGrants za daljnji razvoj video igara.

Epic Games je MagaGrantsu na globalnom nivou namijenio 100 milijuna dolara kako bi ubrzao kreativne, inovativne i inspirativne Unreal Engine projekte ili one koji poboljšavaju tehnologiju za cijelu zajednicu 3D grafike.

Na putu ka Metaverzumu
Lokalni kontakt za Epic MegaGrant je tim 3Lateral Solutionsa koji ćei predstavljati podršku i usmjerenje u razvoju inicijativa. Oni koji žele besplatno učiti dostupna je Unreal Online Learning platforma, gdje sadržaj i projekte kreiraju timovi Unreal Engine evanđelista.

Kompanija 3Lateral planira demokratizaciju tehnologije i znanja na putu ka Metaverzumu. Iščekuje se i nova generacija alata za kreiranje interaktivnog 3D sadržaja – Unreal Engine 5, te unaprijeđene verzije MetaHuman tehnologija čiji se dolazak očekuje tijekom godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close