Švicarska tvrtka s uredima u Zagrebu i Beogradu uvodi četverodnevni radni tjedan

Autor: Darko Bičak , 10. studeni 2022. u 12:20
Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviationa Foto: PD

Kako bi omogućila veću fleksibilnost i bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života, tvrtka za poslovno izvještavanje u zrakoplovnoj industriji ch-aviation predstavila je nove benefite za zaposlenike.

Četverodnevni radni tjedan česta je tema razgovora u poslovnom svijetu. Razna istraživanja potvrđuju da ovaj način rada povećava produktivnost i motivaciju zaposlenika, poboljšavajući ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Mnoge zemlje poput Švicarske, Irske, Njemačke i Švedske su među prvima predstavile i potvrdile uspjeh ovog koncepta. Jedna od tvrtki koje aktivno prate dakve trendove je i ch-aviation kao jedna od prvih data/tech tvrtki u zrakoplovnoj industriji koja nudi ovu pogodnost svojim zaposlenicima.

“Naše poslovanje bazira se na principu “Data as a Service“ (DaaS), i jedina smo zrakoplovna data/tech/SaaS tvrtka u regiji. S obzirom na rast i stalnu potrebu za novom radnom snagom te želju za zadržavanjem trenutnih članova tima, odlučili smo pružiti našim postojećim i budućim zaposlenicima posebne i moderne uvjete rada. Jedna smo od rijetkih tvrtki u regiji koja je implementirala četverodnevni radni tjedan, nastojeći svojim zaposlenicima omogućiti najbolje radne uvjete kako bi mogli napredovati u karijeri, a da pritom ostanu opušteni i bez stresa”, kazala je Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviationa.

“Nedavna globalna pandemija utjecala je na radna mjesta pretvarajući naše domove u urede. Primijetili smo da odsutnost ljudi iz ureda nije ugrozila uspjeh naših projekata i ciljeva. Stoga smo, kao tvrtka koja cijeni ravnotežu između poslovnog i privatnog života, odlučili naše radno okruženje učiniti još fleksibilnijim i ponuditi svim našim zaposlenicima izbor četverodnevnog radnog tjedna.”

“Ono što nudimo zaposlenicima je model 90% za 90%. Zaposlenik radi 90% standardnog radnog vremena i prima naknadu u iznosu od 90% plaće. Sukladno tome, na raspolaganju im je dodatni slobodan dan te ne moraju birati između osobnih interesa i/ili napredovanja u karijeri. Opcija je jednako dostupna svim našim zaposlenicima – juniorima i seniorima”, navodi Sanja Ples. Dodaje da je dokazano da četverodnevni radni tjedan potiče kreativnost i povećava zadovoljstvo poslom. Osim toga, manje se vremena troši na putovanje do/od posla, što rezultira manjim troškovima.

„Ovisno o svojim afinitetima, naši zaposlenici u svakom trenutku mogu odlučiti koji model rada im najviše odgovara. Prethodno smo uspješno uveli inicijative kao što su hibridni model rada od kuće i fleksibilno radno vrijeme. Uz novo predstavljeni četverodnevni radni tjedan, omogućeno im je još više kreativnosti u osmišljavanju radnog rasporeda u skladu s njihovim željama”, navode u ch-aviationu.

Osnovana 1998. u Churu u Švicarskoj, ch-aviation postala je jedan od najpouzdanijih i najutjecajnijih pružatelja podataka i vijesti o zrakoplovnoj industriji. ch-aviation je B2B („Business to Business“) tvrtka koja posluje na principu SaaS-a (Software as a Service). Tvrtka broji više od 2,2 milijuna web posjetitelja godišnje i s ponosom služi više od 800 renomiranih klijenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close